Προσφυγή κατά των έκτακτων φόρων από ΕΣΕΕ

Προσφυγή κατά των έκτακτων φόρων από ΕΣΕΕ

Οι έμποροι εξετάζουν το ενδεχόμενο κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής κατά των έκτακτων φόρων. Τέλος τα πειράματα με τη ψυχολογία των Ελλήνων, τονίζουν

Η ΕΣΕΕ αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με τη διευρυμένη συμμετοχή των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων, για τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, με σκοπό να αξιολογηθεί κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής για αναστολή καταβολής των έκτακτων φόρων και να αποφασιστούν όλοι οι δυνατοί τρόποι αντίδρασης που θα εκφράζουν την αγανάκτηση των μικρομεσαίων εμπόρων στα νέα μέτρα.

''Οι έμποροι θα αντιδράσουν με κάθε νόμιμο μέσο στα νέα μέτρα ανεξέλεγκτης πτώχευσης της αγοράς'', δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης αναφερόμενος στη φημολογία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός του ευρώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία για να περάσει τα νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αλλά, προσθέτει: ''Όμως, αυτός είναι ο λιγότερο επιτυχής τρόπος για να νομιμοποιηθεί ένα πρόγραμμα σκληρών κοινωνικών και οικονομικών μέτρων. Ο κόσμος χρειάζεται να πειστεί ότι πράγματι υπάρχει βιώσιμη διευθέτηση του χρέους και χρησιμότητα στην εφαρμογή των μέτρων και όχι να αναγκαστεί να τα δεχθεί επειδή φοβάται και εκβιάζεται. Ο φορολογικός παραλογισμός και τα μέτρα πανικού έχουν φέρει τους ανθρώπους της αγοράς στα όρια της ψυχολογικής αντοχής τους, καθώς οι οικονομικές αντοχές έχουν εξαντληθεί προ πολλού''.

Η ΕΣΕΕ τονίζει ότι σε μια αγορά που βράζει από αγανάκτηση και ξεχειλίζει από θυμό ''θα ήταν προτιμότερο οι πολιτικοί να μην πειραματίζονται άλλο με την ψυχολογία των Ελλήνων, να μην χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς που θίγουν και προκαλούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσουν να κατηγορούν και να υποβαθμίζουν την ελληνική κοινωνία, που όμως οι ίδιοι πολιτικοί -όχι μόνο καταδέχονται- αλλά και επιμένουν να εκπροσωπούν..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο ΣτΕ καταφεύγει η Ένωση Φοροτεχνικών

SHARE:

24Media Network