Προβόπουλος: Μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα είναι ισχυρές

Προβόπουλος: Μετά την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες θα είναι ισχυρές
EUROKINISSI

Συγκρατημένα αισιόδοξος, για επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο διοικητής της ΤτΕ στη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια (Vid)

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πετυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια,  στο Προεδρικό Μέγαρο.

''Οι κρίσιμες αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέχρι το τέλος Απριλίου'' είπε ο κ. Προβόπουλος, ''και, μετά την ανακεφαλαιοποίηση, οι τράπεζες θα είναι ισχυρές και δυναμικές για το καλό της οικονομίας, ώστε να παίξουν το ρόλο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας''.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι είναι αισιόδοξος, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι υπήρξαν σημαντικοί κίνδυνοι από την κρίση στις κυπριακές τράπεζες, αλλά οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

''Αν είχαν επικρατήσει, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα'' είπε και υπογράμμισε την ωριμότητα που έδειξαν οι απλοί καταθέτες.

Ο κ. Προβόπουλος, ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια για την πορεία των καταθέσεων, σημείωσε ότι με τα στοιχεία του Μαρτίου οι εισροές συνεχίζονται, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχιστεί. ''Θα έχουμε απτά δείγματα'' τόνισε.

''Με την Εθνική, τι γίνεται;'' ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκφράζοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα. ''Αν και δεν το παρακολουθώ στενά το θέμα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ελπίζω να τα καταφέρει'' ευχήθηκε ο κ. Προβόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network