Πυρά Τσακαλώτου για τον ρόλο του ΔΝΤ: Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα

ΒΟΥΛΗ: ΠΑΡΕΛΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ( ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΒΟΥΛΗ: ΠΑΡΕΛΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ( ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ) ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ICON

Επιθετικό μήνυμα προς το ΔΝΤ και τον Πόλ Τόμσεν αποστέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας πως "το Ταμείο πρέπει να καταλάβει πως μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα". Όσα είπε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο Τύπο

Μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με σημερινή συνέντευξή του.

"Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα " Realnews".

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι "η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού" και τονίζει ότι "δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα".

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα στο προσφυγικό "πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαίτερω προβλήματα".

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι "παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία".

Χαρακτηρίζει, τέλος, "όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής" τα περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Πηγή: realnews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network