Ρουμανία: Κανένα πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών

Ρουμανία: Κανένα πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών

Οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών διαθέτουν οικονομική ρευστότητα, επισημαίνουν μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας

Οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια και λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, η οποία μπορεί να αποκαταστήσει ενδεχόμενες αναταράξεις στην κεφαλαιακή τους επάρκεια, επισημαίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, ενώ η πλειοψηφία των Ρουμάνων πολιτών έχει καταθέσεις μικρότερες του ποσού αυτού.

Βουλγαρία: Διαβεβαιώσεις της Κεντρικής Τράπεζας

Το βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια και οικονομική ρευστότητα, ώστε να μην απειλείται η σταθερότητά του από το ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων σε γειτονικές χώρες, τονίζει ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας στη Σόφια.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την απόφαση για τραπεζική αργία στην Ελλάδα και την εφαρμογή πλαισίου ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων.

Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της γειτονικής χώρας τονίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ελλάδα δεν έχουν νομική ισχύ στις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία

SHARE:

24Media Network