Saudi National Bank: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Saudi National Bank: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος μετά την εξαγορά της Credit Suisse
Σαουδική Αραβία Hasan Jamali, File/AP Photo

Αλλαγή φρουράς στη Saudi National Bank, καθώς ο πρόεδρος της τράπεζας, Ammar al-Khudairy υπέβαλε την παραίτησή του μετά την απώλεια της Credit Suisse και την εξαγορά της από την UBS.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας (Saudi National Bank), του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, Ammar al-Khudairy παραιτήθηκε τη Δευτέρα (27/03), ανέφερε η SNB σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο χρηματιστήριο του Ριάντ.

Η παραίτησή του έρχεται λίγες ημέρες αφότου τα σχόλιά του, στις 15 Μαρτίου, επιδείνωσαν την κατάρρευση της μετοχής της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, καθώς όπως δήλωσε δεν επρόκειτο να αυξήσει το μερίδιό της (9,8%) στην Credit Suisse για ρυθμιστικούς λόγους.

Τα σχόλια αυτά πυροδότησαν τον πανικό στους επενδυτές, βυθίζοντας τις μετοχές της Credit Suisse κατά 24% κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης. Σε συνδυασμό με τους τριγμούς στον τραπεζικό τομέα και την ήδη αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής, τα σχόλια του Al Khudairy συνέβαλαν στο να χάσει η Credit Suisse το ένα πέμπτο της αξίας της, γεγονός που την ανάγκασε τελικά να εξαγοραστεί από την εγχώρια ανταγωνιστική της UBS (UBSG.S) για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία απέκτησε σχεδόν το 9,9% της Credit Suisse για 5,5 δισεκατομμύρια ριάλ (1,46 δισεκατομμύρια δολάρια) τον περασμένο Νοέμβριο, έχει χάσει η ίδια πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία από τις 27 Οκτωβρίου μετά τη δέσμευσή της για την επένδυση.

Ο Al Khudairy είπε επίσης στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η τράπεζα δεν εξετάζει καμία διεθνή εξαγορά προς το παρόν, αλλά επικεντρώθηκε στις δραστηριότητές της στη Σαουδική Αραβία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Saeed Mohammed Al Ghamdi θα αναλάβει νέος πρόεδρος, ο οποίος όπως αναφέρει το Reuters, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε η τράπεζα. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Talal Ahmed Al Khereiji αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματιστηρίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα