Σαββάκης για κατώτατο μισθό: Αύξηση χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Θανάσης Σαββάκης
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Θανάσης Σαββάκης MOTIONTEAM

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού τάχθηκε μέσω του News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Πρωινό Τανγκό" με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα ο Θανάσης Σαββάκης πρόεδρος συνδέσμου βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος.

Έφερε ως παράδειγμα το μοντέλο της Πορτογαλίας όπου "αυξήθηκε ο κατώτατος με παράλληλη μείωση όμως του μη μισθολογικού κόστους, με μείωση ας πούμε των εισφορών".

ADVERTISING

Ανέφερε ότι η αύξηση πρέπει να γίνει χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Για τη ΔΕΘ που είναι ακόμη σε εξέλιξη είπε ότι τα τελευταία τρία χρόνια με την επαναφορά του θεσμού της τιμώμενης χώρας η Έκθεση έχει αναβαθμιστεί και έχει επιστρέψει στον αρχικό της σκοπό, δηλαδή να είναι σημείο αναφοράς στα Βαλκάνια και στη γύρω περιοχή.

Χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη συμμετοχή των αμερικανικών εταιριών φέτος και τόνισε τη σημασία που έχουν για την επιτυχία της Έκθεσης τα παράλληλα events που διεξάγονται.

SHARE:

24Media Network