Σήκωσαν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες

Σήκωσαν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες

Καταθέτες απέσυραν από τις κυπριακές τράπεζες 3.7 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο. Το μεγαλύτερο μέρος σήκωσαν καταθέτες από χώρες εκτός ΕΕ

Συνολικές καταθέσεις 3.7 δισεκατομμυρίων ευρώ έφυγαν από τις κυπριακές τράπεζες το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα.

Στο σύστημα, σύμφωνα με το sigmalive.com , απέμειναν στο τέλος Μαρτίου 63.7 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με 67.4 δισεκατομμύρια ευρώ που υπήρχαν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Καταθέτες που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ απέσυραν 1.9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ Κύπριοι απέσυραν 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποσό κοντά στα 500 εκατομμύρια απέσυραν καταθέτες από χώρες μέλη της ΕΕ.

Οι καταθέσεις Κυπρίων μειώθηκαν σε σχέση με τον Φεβρουάριο από 42.6 δισεκατομμύρια σε 41.2 δισεκατομμύρια (ετήσια μείωση 5.1%).

Οι καταθέσεις κατοίκων ΕΕ μειώθηκαν από 3.9 δισεκατομμύρια σε 3.4 δισεκατομμύρια (ετήσια μείωση 42.1%), ενώ οι καταθέσεις κατοίκων εκτός ΕΕ μειώθηκαν από 20.9 δισεκατομμύρια ευρώ σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ (ετήσια μείωση 10.9%).

SHARE:

24Media Network