Σημαντική πρόοδο στα οικονομικά της Ελλάδας βλέπουν οι Βρυξέλλες

Σημαντική πρόοδο στα οικονομικά της Ελλάδας βλέπουν οι Βρυξέλλες

Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στα δημοσιονομικά και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Την εκτίμηση ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα αλλά ότι χρειάζεται ακόμη περαιτέρω εργασία σε οισμένα ζητήματα πριν υπάρξει οριστική συμφωνία, εξέφρασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι ένα από τα ζητήματα προς επίλυση είναι το δημοσιονομικό κενό σε συνάρτηση με τον προϋπολογισμό του 2014. Όπως τόνισε, τις επόμενες εβδομάδες θα διευκρινιστεί αν θα απαιτηθούν περαιτέρω προσαρμογές και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει η Ελλάδα τροποποιημένο ή συμπληρωματικό προϋπολογισμό, κάτι που είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης αν αυτό είναι αναγκαίο, προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία. Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν σημείωσε ότι δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία σε όλες τις πτυχές του προϋπολογισμού.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον δημοσιονομικό τομέα και στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι περαιτέρω πρόοδος απαιτείται στη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ανταγωνισμό, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, που θα συζητήσει τα σχέδια προϋπολογισμού των κρατών- μελών, ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι δεν αναμένει να διεξαχθεί λεπτομερής συζήτηση για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως τόνισε, την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου έχει ο επικεφαλής της ευρωζώνης Γιερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε πάντως την ετοιμότητα του Όλι Ρεν να ενημερώσει για την πρόοδο των συζητήσεων στην Αθήνα, σε περίπτωση που το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ κατέληξε λέγοντας ότι, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση διακόπηκε, οι συζητήσεις συνεχίζονται από τις έδρες των ενδιαφερόμενων πλευρών.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network