Σκορπιός: Στα σκαριά εντυπωσιακή επένδυση 165 εκατ. ευρώ

Σκορπιός: Στα σκαριά εντυπωσιακή επένδυση 165 εκατ. ευρώ
Ο Σκορπιός Youtube PrintScreen

Οι επισκέπτες του Σκορπιού θα μπορούν να επιλέξουν εκτός από τις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού και υπηρεσίες spa, cinema, night club, πισίνες κ.α.

Μία μεγάλη επένδυση 165εκατ. ευρώ προετοιμάζεται συστηματικά εδώ και καιρό στο νησί Σκορπιός από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Για να γίνει εφικτό το μεγαλόπνοο σχέδιο μετατροπής του νησιού σε παράδεισο διακοπών μεγάλα μελετητικά-συμβουλευτικά γραφεία παγκόσμιας εμβέλειας όπως η AECOM μπήκαν στο παιχνίδι.

Το πλάνο συμπεριλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, βίλες εντυπωσιακών διαστάσεων (200-1200τμ), μαρίνα, εστιατόρια κ.α. Για το συγκεκριμένο σχέδιο που έχει ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συντάχθηκε και ολοκληρώθηκε η διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η εταιρεία που θα υλοποιήσει το επενδυτικό όραμα είναι η Μυκήναι Α.Ε. η οποία παρά τη μεγάλη επένδυση θα διατηρήσει την ιστορική Ροζ Βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και ένα από τα μεγάλα ατού της επένδυσης.

Την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφουν διεθνή ονόματα όπως νορβηγική Snøhetta, η Peter Marino Architect PLLC και η επίσης αμερικανική Populous.

Στην προετοιμασία συμμετείχαν και ελληνικές εταιρείες καθώς την πολεοδομική μελέτη εκπόνησε η ΔΕΚΑΘΛΟΝ ενώ μεταξύ των μελετητών είναι και η εταιρείες DENCO αλλά και Ρόγκαν και Συνεργάτες.

Εντυπωσιακό στοιχείο θα είναι δύο 600 τ.μ. βίλες οι οποίες θα δεσπόζουν στο χώρο και όπως γίνεται κατανοητό, στόχος της επένδυσης είναι η προσέλκυση του διεθνούς τζετ-σετ. Οι επισκέπτες του Σκορπιού θα μπορούν να επιλέξουν εκτός από τις εντυπωσιακές παραλίες του νησιού και υπηρεσίες spa, business centre, cinema, night club, θερμοκήπιο, πισίνες και χώρους στάθμευσης.

Επιπρόσθετα θα υπάρχει ιππικό κέντρο, φάρμα ενώ θα υπάρχει και μία εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, βοηθητικές εγκαταστάσεις και προβλήτας “Παναγίτσα” στην περιοχή Παναγίτσα.

Νοτιοδυτικά του κυρίως τουριστικού συγκροτήματος προωθείται η κατασκευή τεσσάρων πολυτελών βιλών, επιφάνειας 260-400 τ.μ., τοποθετημένες σε πλαγιά με ήπια κλίση. Οι τέσσερις βίλες έχουν άμεση σύνδεση με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Σκορπιό, οι οποίες θα επεκταθούν σημαντικά με τη δημιουργία “πολυαθλητικού κέντρου”. Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, σχεδιάζεται η κατασκευή τουριστικού καταλύματος με την ονομασία “Το σπίτι του Λόφου”, συνολικής δόμησης 565,00 τ.μ., στην περιοχή του Λόφου.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021 με την ολοκλήρωση της ωρίμανσης της επένδυσης. Είναι φανερό πως στόχος του Ρώσου επιχειρηματία είναι ο Σκορπιός να μετατραπεί όχι μόνο σε υπερπολυτελές hot spot, αλλά και σε προορισμό με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής προστασίας. Όπως, εξάλλου, έχει αναφέρει ο Ρώσος μεγιστάνας, “η βασική ιδέα είναι η δημιουργία ενός οικολογικού νησιού με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του υπάρχοντος τοπίου, της δομής και της ασύγκριτης ομορφιάς του”.

Για την πρόσβαση των επισκεπτών προβλέπεται πέρα από τη μαρίνα και Ελικοδρόμιο για εκείνους που θα προτιμήσουν να φτάσουν στο Σκορπιό είτε άμεσα από την ηπειρωτική χώρα, είτε με ελικόπτερο από κάποιο αεροδρόμιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα