Σόιμπλε: Πολύ δύσκολες και χρονοβόρες οι διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble delivers his speech  during a debate  on the Greek financial crisis,  at the German parliament , the Bundestag ,  in Berlin, Wednesday, July 1, 2015. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble delivers his speech during a debate on the Greek financial crisis, at the German parliament , the Bundestag , in Berlin, Wednesday, July 1, 2015. (AP Photo/Markus Schreiber) ASSOCIATED PRESS

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε στη Bild πως οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο δύσκολες και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι αναμένει πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα είναι "πολύ δύσκολες" και "θα πάρουν κάποιο χρόνο", ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

"Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά το ξέρω ήδη από τώρα: Αυτές θα είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις", είπε ο Σόιμπλε στην Bild, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής του που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία "θα πάρει κάποιο χρόνο".

Για τον Σόιμπλε, η κατάσταση έχει "επιδεινωθεί σημαντικά" τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε, υπενθύμισε ο Σόιμπλε, και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια "εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί". "Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο", προσθέτει στη συνέντευξη, ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το "ναι" στο δημοψήφισμα.

"Εάν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα, οι υπουργοί Οικονομικών (σ.σ. της ευρωζώνης) θα το εξετάσουν και, εάν εκπληρώνονται ορισμένοι όροι, το Eurogroup θα εκφραστεί υπέρ (της διεξαγωγής) νέων διαπραγματεύσεων", συνέχισε ο Σόιμπλε.

Στη Γερμανία η Μπούντεσταγκ, η κάτω Βουλή η οποία διακόπτει σήμερα τις εργασίες για τις θερινές διακοπές, πρέπει να συγκληθεί για να δώσει την εντολή στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί.

Εάν υπάρξει ζήτημα χορήγησης νέας βοήθειας, αυτό δεν μπορεί παρά να εγκριθεί παρά μόνο "βάσει μιας ξεκάθαρης αρχής: υποστήριξη με αντίτιμο αληθινά ανταλλάγματα", δηλαδή "μεταρρυθμίσεις", επέμεινε ο Σόιμπλε.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα, Γερμανία
SHARE:

24Media Network