Σταϊκούρας: Έρχονται μειώσεις αλλά και αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Σταϊκούρας: Έρχονται μειώσεις αλλά και αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας για τον ΕΝΦΙΑ και την εξέλιξη που θα έχει ο φόρος από εδώ και πέρα. Οι δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μικτή εικόνα θα έχει ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για πολλούς φορολογούμενους μετά την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού περίπου 3.000 περιοχών που σήμερα είναι εκτός.

Η όλη αυτή διαδικασία επικαιροποίησης που είναι και απότοκο δεσμεύσεων έναντι των θεσμών, βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί της Τρίτης στα Παραπολιτικά Fm θα μειωθεί σε κάποιες περιοχές ενώ θα αυξηθεί σε άλλες όπου είναι απαραίτητο να γίνει αυτό ανάλογα με τις εισηγήσεις των εκτιμητών.

Παράλληλα ο κ. Σταίκούρας επανέλαβε σε σχέση με την κρίση ότι «οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες» τονίζοντας ωστόσο ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Εξειδικεύοντας ανέφερε ότι την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα». Πάντως ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός.

Τέλος, ανέφερε πως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Κληθείς να σχολιάσει ενδεχόμενη διαγραφή χρεών τόνισε πως η Ελλάδα αξιοποιεί το βέλτιστο σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια είπε πως η κυβέρνηση τα αξιολογεί όλα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια και όσα κοκκινίσουν στο μέλλον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα