Σταϊκούρας: ”Με την έκδοση του 15ετούς επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη των αγορών”

Σταϊκούρας: ”Με την έκδοση του 15ετούς επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη των αγορών”
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας AP

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης, ενώ στάθηκε και στην εμπιστοσύνη των ξένων αγορών.

«Τα στοιχεία της σημερινής έκδοσης καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζονταν την σημερινή έκδοση των 15ετούς ομολόγου.

Όπως είπε η Ελλάδα άντλησε, από τις αγορές, 2 δισ. ευρώ, με κόστος κάτω από το 1,2% ότι στην έκδοση του Φεβρουαρίου, την πρώτη αντίστοιχης διάρκειας μετά από μία δεκαετία, προ κορονοϊού, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

«Υπογραμμίζουμε, επίσης, την υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης» τόνισε ο υπουργός οικονομικών ο οποίος συνεχάρη το ΟΔΔΗΧ για την όλη διεξαγωγή της δημοπρασίας και κατέληξε: «Η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή μας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα