Σταυρίδης στη WSJ: Η Ελλάδα επιταχύνει για την πώληση του ΟΛΠ

Σταυρίδης στη WSJ: Η Ελλάδα επιταχύνει για την πώληση του ΟΛΠ
ΒΟΥΛΗ - Ακρόαση του νέου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδη στην Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας,Τετάρτη 20 Μαρ. 2013. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης στη Wall Street Journal για ΟΛΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την επιτάχυνση της πώλησης του κεντρικού λιμανιού της χώρας για να καλύψει το κενό στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Τα παραπάνω δηλώνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για την πώληση του ΟΛΠ προκειμένου να καλύψει άμεσα το κενό στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων”.

Ο κ. Σταυρίδης αναφέρει ότι “το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πώληση του ποσοστού του 74% του ΟΛΠ καθώς και μια παραχώρηση της διαχείρισης για 30 ή 40 χρόνια, μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από το εκτιμώμενο κενό των 1 δισ. ευρώ”, σύμφωνα με τη WSJ.

“Νομίζω ότι το λιμάνι είναι μια ώριμη επιλογή, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη παρουσία και πρόσφατα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Κίνα. Έχουμε αρκετές διαφορετικές επιλογές: μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουμε οριστικοποιήσει τις αποφάσεις μας”, τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Όσον αφορά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ ο κ. Σταυρίδης σημειώνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί ενάμιση χρόνος πριν ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

Άλλες ιδιωτικοποιήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα περιλαμβάνουν τον ΟΛΘ, το υπόλοιπο 6% στον ΟΤΕ αλλά και το μερίδιο του δημοσίου στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν είναι αποτυχία η ΔΕΠΑ

Για την ΔΕΠΑ ο κ. Σταυρίδης σημειώνει εξάλλου ότι “δεν ήταν κάποια αποτυχία, ήταν λόγω των συνθηκών στην αγορά και δεν φταίμε εμείς. Αλλά υπάρχουν εναλλακτικές που μπορούμε να επιταχυνθούν, άλλα πράγματα που μπορούν να πάνε πιο γρήγορα. Με το λιμάνι του Πειραιά μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα, με τους σιδηροδρόμους μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα”.

Όσον αφορά τον ΔΕΣΦΑ ο κ. Σταυρίδης σημειώνει ότι “μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή ακόμα και νωρίτερα θα έχουμε αποτελέσματα”.

“Αν ολοκληρώσουμε τον ΔΕΣΦΑ, κάτι για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι, θα αλλάξει η δυναμική για την ΔΕΠΑ”, κατέληξε.

Πηγή: wsj.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα