Στο σφυρί μέσω διαδικτύου 9 ακίνητα του Δημοσίου

ΑΘΗΝΑ

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr

Εννέα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου θα δημοπρατηθούν διαδικτυακά την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 με τιμή εκκίνησης περίπου 11 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr και αφορά εννέα ακίνητα που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Από τα ακίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν, η υψηλότερη αξία εστιάζεται σε ακίνητο επί της Οδού Μητροπόλεως στην Αθήνα. Το ακίνητο αυτό φέρει την υψηλότερη τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ τη χαμηλότερη φέρει ακίνητο στη Λίμνη Ευβοίας, το οποίο έχει αρχική τιμή εκκίνησης 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ είναι η πρώτη φορά σε διαγωνισμό ηλεκτρονικής δημοπρασίας όπου οι τιμές εκκίνησης, που αποφασίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, καθορίστηκαν από τις υψηλότερες τιμές που προέκυψαν μετά την ταυτόχρονη αποσφράγιση των πρώτων προσφορών και των ανεξάρτητων αποτιμήσεων για κάθε ακίνητο.

Πάντως, το ΤΑΙΠΕΔ που υλοποιεί τη σχετική διαδικασία, αρχικά σχεδίαζε την πώληση 13 ακινήτων, αλλά φαίνεται ότι δεν υπήρξε ζήτηση για τέσσερα από αυτά. Επίσης πρόσφατα το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για μια σειρά αποκρατικοποιήσεων ανέβαλε την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Συγκεκριμένα για τις 31 Οκτωβρίου 2014 προγραμματίζεται η δημοπρασία για την αξιοποίηση 12 ακινήτων στην Πλάκα της Αθήνας.

Τα ακίνητα αυτά αρχικά έπρεπε να δημοπρατηθούν στις 23 Σεπτεμβρίου. Επίσης για τις 30 Νοεμβρίου 2014 αναβλήθηκε η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αξιοποίηση δύο Ολυμπιακών Ακινήτων, του Γαλατσίου και του Μαρκόπουλου Αττικής (Ιπποδρομιακό Κέντρο).

Τέλος, για τις 10 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία η υποβολή είχε καθοριστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Καθημερινή

SHARE:

24Media Network