Στον απόηχο του τραπεζικού sell off: Έρχεται θεσμική θωράκιση της κεφαλαιαγοράς

Στον απόηχο του τραπεζικού sell off: Έρχεται θεσμική θωράκιση της κεφαλαιαγοράς
O Yπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον υπουργό στα απόνερα του χθεσινού τραπεζικού ξεπουλήματος στο Χρηματιστήριο. "Όχι μόνο δεν είναι σωστό, αλλά δεν είναι και αλήθεια", είπε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε όσους μιλούν για κατάρρευση των τραπεζών

Μέτρα για την θωράκιση της κεφαλαιαγοράς τα οποία θα μετουσιωθούν σε νομοθετικές παρεμβάσεις συζητήθηκαν κατά την σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο ΥΠΟΙΚ, με στελέχη της Κεφαλαιαγοράς στον απόηχο του χθεσινού τραπεζικού sell off στο ΧΑΑ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σωκράτης Λαζαρίδης.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία να εξετάσει αν κατά την χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν φαινόμενα χειραγώγησης μετοχών.

Νωρίτερα ο υπουργός οικονομικών από την Βουλή είχε δηλώσει ότι το να μιλούν κάποιοι για τράπεζες που καταρρέουν όχι μόνο δεν είναι σωστό αλλά δεν είναι και αλήθεια. Τούτο με δεδομένο ότι όλες οι τράπεζες πέρασαν με επιτυχία το stress test της ΕΚΤ στην αρχή του χρόνου είναι επαρκώς κεφαλαιαοποιημένες δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν μηδενική εξάρτηση από τον ELA, ενώ επιπλέον παρατηρείται τους τελευταίους μήνες κύμα επιστροφής καταθέσεων.

Παραδέχθηκε πάντως, ότι η μείωση των κόκκινων δανείων παραμένει πρόκληση για την οποία εργάζονται από κοινού και οι τράπεζες και η ΕΚΤ και ο SSM.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα