Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο για πλήρη άρση των capital controls φέτος

Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο για πλήρη άρση των capital controls φέτος
Γιάννης Στουρνάρας Eurokinissi

Η Ελλάδα εισήλθε στην τελική τροχιά για την πλήρη άρση των capital control μέχρι τα τέλη του έτους, όπως δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

“Είμαστε σε καλό δρόμο για την πλήρη άρση των capital controls εντός του έτους”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στο Reuters, στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα.

Τα capital control επιβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ενώ η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να μην παρατείνει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι είχε εκπνεύσει η παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Οι περισσότεροι περιορισμοί ήρθησαν το περασμένο φθινόπωρο, καθώς η χώρα εξήλθε από μνημόνια, αν και παραμένουν σε ισχύ ορισμένοι που σχετίζονται με συναλλαγές με το εξωτερικό.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΤτΕ, η Ελλάδα μπορεί να πετύχει για φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 3,5% του ΑΕΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα