Στους λογαριασμούς 685 χιλιάδων εργαζόμενων το επίδομα των 800 ευρώ

Στους λογαριασμούς 685 χιλιάδων εργαζόμενων το επίδομα των 800 ευρώ
O υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Μετά τις πέντε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 15/4 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 685.185 εργαζόμενων το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Την καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος των 800 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημειώνοντας ότι τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά τις 5 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 15 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του στο MEGA ο υπουργός επεσήμανε την πρόσφατη επέκταση του επιδόματος και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι και 10 άτομα (αυτοαπασχολούμενους ελευθέρους επαγγελματίες) ώστε να ενισχυθεί το σύνολο όσων έχουν χτυπηθεί από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

Τόνισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε εξέλιξη και τo πρόγραμμα χρηματοδότησης των 10 διs. ευρώ για τις επιχειρήσεις αλλά και το νέο εργαλείο των επιστρεπτέων προκαταβολών, όπου έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 85.000 επιχειρήσεις, και το οποίο όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας σχεδιάζεται να επαναληφθεί και τον Μάιο).

Σχετικά με τις δυσοίωνες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μιλούν για ύφεση 10% του ΑΕΠ φέτος, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός: Όπως είπε η Ελλάδα αναμένεται να έχει για φέτος ύφεση ανάλογη αυτής της ΕΕ, δηλαδή από 5 έως και 10% του ΑΕΠ.

Σημείωσε πάντως το γεγονός ότι η ύφεση θα είναι παροδική καθώς οφείλεται στο lockdown της οικονομίας και τις επιπλέον δαπάνες υγείας και θα έχουμε γρήγορη ανάκαμψη μετά την υποχώρηση της κρίσης.

Τέλος, σχετικά με το υπό έκδοση επταετές ομόλογο που ανακοινώθηκε επίσημα τη Μεγάλη Τρίτη 15/4, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αποτελεί την πράξη της επιλογής που έχει κάνει η κυβέρνηση να συνεχίσει να έχει σταθερή επικοινωνία με τις αγορές. Γίνεται δε σε συνθήκες σχετικής ασφάλειας καθώς η Ελλάδα βγαίνει να δανειστεί από τις αγορές για να επιβεβαιώσει την παρουσία της και όχι για να καλύψει άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, ανέφερε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα