Στους τρεις μήνες η πρώτη δόση για τα αυθαίρετα

Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας,στην πλευρά του Τελεφερίκ,στις 14 Φεβρουαρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο την δόμηση στην πλαγιά του βουνού της Πάρνηθας,στην πλευρά του Τελεφερίκ,στις 14 Φεβρουαρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Σημαντικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής αναμένεται να επιφέρει η τροποποίηση που θα καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Διαβάστε τι αλλάζει

Μέχρι τον Δεκέμβριο θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση - επιπλέον του παράβολου - όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ενταχθούν στην ρύθμιση, σύμφωνα με τροποποίηση που αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός ΠΕΚΑ στη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα με αυτή, μετατίθεται στους τρεις μήνες από την ψήφιση του νόμου - αντί των οκτώ μηνών - η καταβολή της πρώτης δόσης για την «τακτοποίηση» του αυθαίρετου.

Επίσης, με βάση άλλη τροποποίηση αυξάνουν οι μήνες αποπληρωμής του προστίμου από 24 σε 30. Εξάλλου, καταργείται η διάταξη που προβλέπει τον αριθμό των δόσεων και παραπέμπει τον καθορισμό τους σε υπουργική απόφαση.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μειωθούν περαιτέρω τα πρόστιμα για την «νομιμοποίηση» αυθαιρέτων που κτίστηκαν πριν του 1983 με τον συντελεστή να διαμορφώνεται από 0.2 σε 0.15.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πληρώνεις και το σώζεις για 30 χρόνια

SHARE:

24Media Network