Συμφωνία για "κόκκινες γραμμές" απέναντι στην τρόικα

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Τι αποφάσισαν Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας. Προσπάθεια να πειστούν οι δανειστές με διαρθρωτικές αλλαγές

Η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξετάστηκε σε πολύωρη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και παρουσία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί παραμένουν και η όποια διαφορά υπάρχει με την τρόικα θα καταβληθεί προσπάθεια να καλυφθεί από διαρθρωτικές αλλαγές.

Μετά την σύσκεψη ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα και να υπάρξει έγκαιρα λύση.

Τι δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου

Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως δεν υπάρχει ανοιχτό θέμα, όσον αφορά τα εργασιακά, και πως μέρος του δημοσιονομικού κενού θα καλυφθεί από παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου. Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει άμεσα λύση.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε τις αλλαγές που προωθεί στο Ασφαλιστικό και με τις οποίες εκτιμά πως θα μπορέσει να εξοικονομήσει τουλάχιστον 600 εκ ευρώ. Σε δήλωσή του μάλιστα έκανε λόγο για "νοικοκύρεμα του Ασφαλιστικού" , δηλώνοντας αισιόδοξος πως τελικά θα βρεθεί λύση.

"Με το οργανωτικό νοικοκύρεμα που επιχειρούμε το τελευταίο διάστημα στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε πολύ σημαντικά ποσά, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή την πολύ κρίσιμη διαβούλευση. Και πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στους στόχους που έχουμε θέσει" δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ισχύουν και πως οι φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται.

"Όλη η συζήτηση από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα "ψάρια". Αυτή είναι η κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρο" δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

(Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει 483€ για το "ναι" της τρόικας

SHARE: