Συνάντηση πίσω από την πλάτη της Ελλάδας. Τα δύο θέματα που εξέτασαν οι δανειστές

Συνάντηση πίσω από την πλάτη της Ελλάδας. Τα δύο θέματα που εξέτασαν οι δανειστές
Dieses Bild wurde auf badische-zeitung.de veröffentlicht.

Τι συζήτησαν οι δανειστές της Ελλάδας, μετά το Eurogroup. Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση. Δεν προσκάλεσαν τον Στουρνάρα. Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Μυστική συνάντηση με θέμα την Ελλάδα, έγινε μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δεν ήταν καλεσμένος στο ραντεβού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, αλλά και οι υπουργοί Γαλλίας και Γερμανίας.

Η WSJ, επικαλείται ανώνυμες πηγές στην Ευρωζώνη και σημειώνει ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πώς θα ξεπεραστούν δύο σημαντικά εμπόδια, που μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, συζήτησαν το πώς θα πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

Δεύτερον και πολύ πιο ενδιαφέρον, συζήτησαν το αν θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση για το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για το δεύτερο μισό του έτους, που υπολογίζεται σε 5 με 6 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης δεν έγινε γνωστό, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την Ελλάδα, παραμένουν ανοικτές, σημειώνει η Wall Street Journal.

Οι ανησυχίες για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, εντείνονται καθώς επίκειται η λήξη ομολόγων τον επόμενο Μάιο.

Το ΔΝΤ δεν έχει στείλει κανένα ποσό στην Ελλάδα, από τον περασμένο Ιούλιο και επιμένει ότι για να προχωρήσει η χρηματοδότηση, θα πρέπει να έχει εγγυήσεις για 12 μήνες μπροστά.

ΥΠΟΙΚ: “Συνηθισμένη συνάντηση”

Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της WSJ

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά κατά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup, και προσθέτουν ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.

(Πηγή: Wall Street Journal)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα