Συνάντηση Τσίπρα - Δραγασάκη για τη διαπραγμάτευση

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της οικονομικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνηση Σ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ// (EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της οικονομικής διαπραγμάτευσης της κυβέρνηση Σ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ// (EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζουν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με πιο δίκαιους όρους για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και απομένει να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Παράλληλα, τονίζεται πως σημαντικό ρόλο για τις διαπραγματεύσεις θα παίξει και η νέα επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ενώ, αναφέρεται πως η Αθήνα επιθυμεί να υπάρξει "μήνυμα" τη Δευτέρα από το Eurogroup, ώστε η ΕΚΤ να αποδεσμεύσει χρηματοδοτικά εργαλεία που θα δώσουν ανάσα ρευστότητας.

Ακόμη, σημαντική θα είναι και η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Πρέπει πάντως να αναφερθεί πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. "Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα, αυτό δεν είναι πιθανό", ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network