Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα πληρώσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς θα πληρώσετε
Οδηγίες για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα Eurokinissi

Λήγει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Πώς μπορείτε να τα πληρώσετε, τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να καταθέσετε πινακίδες.

Εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2021, στις 26 Φεβρουαρίου, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω του κορονοϊού ενώ την ίδια ημέρα λήγει η προθεσία κατάθεσης των πινακίδων για όσους θέλουν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ καιοι φορολογούμενοι μπορούν να τα δουν με τον QR κωδικό, πληρώνοντας το ποσό μέσω mobile banking.

Τα τέλη μπορούν να εξοφληθούν επίσης με κωδικό RF μέσω web banking, ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εκτυπωθούν με ή χωρίς κωδικούς taxis.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Tα πρόστιμα

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.

Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα