Τέλη κυκλοφορίας: Πόσο μειώνονται για τα τουριστικά λεωφορεία

Τέλη κυκλοφορίας: Πόσο μειώνονται για τα τουριστικά λεωφορεία
Τουριστικά λεωφορεία MotionTeam

Ποια τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν ως τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Α΄ και Β΄ κατηγορίας για το 2021.

Σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία για το 2021 προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών, «προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες» αναφέρεται σχετικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα