Τέλος στα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας

Τέλος στα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας

Οριστικό αντίο στην "συλλογή" από αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας στο ΙΧ μας βάζει το κράτος. Η μεγάλη κομπίνα πολλών ιδιοκτητών. Διαβάστε πόσο μας κοστίζει κάθε χρόνο η έκδοσή τους

Τέλος στην έκδοση αυτοκόλλητων σημάτων τελών κυκλοφορίας σκέφτεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε πρόσφατους υπολογισμούς, βρέθηκε ότι το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ... Ένα ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησία" καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

ADVERTISING

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση, αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία. Έτσι, θ’ αποφευχθούν οι ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες διάθεσης των τελών καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω e-banking.

Η κομπίνα από τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί πως ο κάτοχος κάποιου ΙΧ έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του θα εμπλέκεται η εφορία όπου θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο ιδοκτήτες που είχαν δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλαν τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και για το άλλο δεν έπαιρνε.

Μετά από 20 μέρες πήγαιναν στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο.

Έτσι έπαιρναν καινούργιο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη.

Στο στόχαστρο και τα ανασφάλιστα

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδας μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ. Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα "Ημερησίας", μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου 1 εκ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να καταβάλουν 250 ευρώ έκαστος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει και... συνέχεια καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10-20 ημέρες να προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

SHARE:

24Media Network