Thomas Cook: Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ – Αναστολή του τέλους διανομής, παρέμβαση στον ΦΠΑ

Thomas Cook: Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ – Αναστολή του τέλους διανομής, παρέμβαση στον ΦΠΑ
Τουρίστες στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας μετά την αναγγελία της χρεοκοπίας του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook Eurokinissi

Περίπου 50.000 τουρίστες, οι μισοί από τους οποίους είναι Βρετανοί, έχουν ήδη πληρώσει επιπλέον διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα.

Στην αναστολή της είσπραξης του τέλους διαμονής προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους ξενοδόχους που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Σε ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο οικονομικών υπό την προεδρία του υπουργού οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με την συμμετοχή του υπουργού τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη αποτιμήθηκαν τα έως τώρα στοιχεία από την χρεοκοπία του ιστορικού tour operator.

Πτώχευση κήρυξε ο ιστορικότερος tour operator, η Thomas Cook Eurokinissi

Η αποτίμηση αυτή επιβεβαίωσε ότι η κατάρρευση του ομίλου των πρακτορείων έχει πλήξει περίπου 50.000 τουρίστες (οι μισοί από τους οποίους είναι Βρετανοί), οι οποίοι έχουν πληρώσει άλλες τρεις διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα.

Ως πρώτο μέτρο ανακούφισης επιλέχθηκε η αναστολή του τέλους διαμονής που κυμαίνεται από 0,4 έως και 4 ευρώ ανάλογα με τα αστέρια – ή τα κλειδιά – των καταλυμάτων και έχει σχετικά περιορισμένο δημοσιονομικό κόστος.

Πηγές μέσα από την σύσκεψη τόνιζαν ότι εξετάζονται επίσης παρέμβαση και για ΦΠΑ των συμβολαίων που καταβάλλουν οι ξενοδόχοι, όταν όμως υπάρξουν οριστικά στοιχεία για την απώλεια που υπάρχει.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο διακόπηκε και μια καμπάνια ύψους 1,5 εκ ευρώ που υπήρχε με την Thomas Cook.

Οι παριστάμενοι υπουργοί συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο θέμα και να αποκρυσταλλώσουν την κατάσταση. Τότε θα αποφασιστεί και ένα ευρύτερο πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της χρεοκοπίας που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη τις τελευταίες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα