Το CD με τους χιλιάδες φοροφυγάδες της Γερμανίας

Το CD με τους χιλιάδες φοροφυγάδες της Γερμανίας

Φοροσαφάρι και στη Γερμανία. Το κράτος πλήρωσε 4,4 εκατ. ευρώ για ένα CD με φοροφυγάδες. Πόσα χρήματα θα κερδίσει

Φοροφυγάδες δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία!

Το κρατίδιο της Ρηνανίας Παλατινάτου αγόρασε CD με στοιχεία Γερμανών καταθετών φερόμενων ως φοροφυγάδων.

Η απόκτηση τους κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποφέρουν περί τα 500 εκατομμύρια στο γερμανικό κράτος

Πρόκειται για περίπου 40.000 δεδομένα που αφορούν, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, 10.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών και το οποίο αγοράστηκε έναντι 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για το πιο επικερδές CD που έχουν αγοράσει ποτέ γερμανικές αρχές, καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι θα αντληθούν έσοδα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τις αποκαλύψεις που προέκυψαν από τα νέα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 κατ' οίκον έρευνες σε όλη τη Γερμανία.

Όπως στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, έτσι και στη Ρηνανία Παλατινάτο εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αρκετοί φοροφυγάδες θα προχωρήσουν σε "αυτοκαταγγελία", καθώς έτσι και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορούν να αποφύγουν τη δίωξη.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Κάρστεν Κιούλ, η αγορά του cd έγινε τον Φεβρουάριο ενώ είχε προηγηθεί μια δοκιμαστική ενδελεχής έρευνα 500 περίπου υποθέσεων για να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά τους.

Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση της Ελβετίας. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για "νομικά αμφιλεγόμενες" δράσεις. Η Ελβετία, όπως αναφέρεται, δεν θα παράσχει βοήθεια στη βάση κλεμμένων δεδομένων.

(Πηγή:  Deutsche Welle)

SHARE:

24Media Network