Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Φλώρινα – Σε φάση κατασκευής η επέκταση του δικτύου

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Φλώρινα – Σε φάση κατασκευής η επέκταση του δικτύου
Φυσικό αέριο ISTOCK

Ένα έργο ύψους 23,18 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην δημιουργία δικτύου, αλλά και τις συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης της πόλης της Φλώρινας, είναι σε φάση κατασκευής στη χώρα.

Ακόμα ένα μεγάλο έργο επέκτασης φυσικού αερίου είναι σε φάση κατασκευής στη χώρα. Αυτή τη φορά αφορά στη σύμβαση για την επέκταση στην πόλη της Φλώρινας, στη Δυτική Μακεδονία.

Το έργο ύψους 23,18 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς ΦΠΑ 18,7 εκατ. ευρώ) αφορά στην δημιουργία δικτύου αλλά και τις συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar) της πόλης της Φλώρινας. Επιπρόσθετα έχει εξασφαλιστεί 100% επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων, ύψους 20 επιπλέον εκ. ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κανένας καταναλωτής δεν θα επιβαρυνθεί με ούτε ένα ευρώ για να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αναθέτουσα αρχή είναι η ΔΕΔΑ, ενώ ανάδοχος είναι η ΘΕΜΕΛΗ με προσφορά 22,05 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (17,78 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 22 μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Το έργο έχει ενταχθεί στη Πράξη: «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στην πόλη της Φλώρινας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τι θα κατασκευαστεί

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση και ενεργοποίηση του δικτύου διανομής (μέση και χαμηλή πίεση), για την τροφοδοσία της πόλης της Φλώρινας από την έξοδο του αγωγού Τ.Α.Π. «Πέρδικας» και ειδικότερα, εγκατάσταση 2 σταθμών MPTS με σύστημα κινητής ξεστροπαγίδας, 2 σταθμών υποβιβασμού της πίεσης (σταθμοί MR 19/4bar) στην πόλη της Φλώρινας, κατασκευή του δικτύου χαλύβδινου δικτύου μέσης πίεσης, δικτύου πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης (4 bar), εγκατάσταση σελλών παροχής επί του δικτύου, κατασκευή παροχετευτικών αγωγών πολυαιθυλενίου από τον κεντρικό αγωγό έως τον ρυθμιστή (4 bar).

Επίσης, την εγκατάσταση ρυθμιστών, κατασκευή χαλύβδινων παροχετευτικών αγωγών από τον ρυθμιστή έως τον μετρητή (25 mbar) και τέλος, εγκατάσταση μετρητών για τη διανομή του αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές, στην πόλη της Φλώρινας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα