Η Selina έκλεισε το ξενοδοχείο της στο Πήλιο

Η Selina έκλεισε το ξενοδοχείο της στο Πήλιο
©Linda Hermans

Με τρία ξενοδοχεία συνεχίζει την παρουσία της στη χώρα μας η ξενοδοχειακή εταιρεία Selina, διακόπτοντας τη λειτουργία του Centavrus στο Πήλιο και λαμβάνοντας χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων.

Χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. δολαρίων έλαβε η ξενοδοχειακή αλυσίδα Selina, που λειτουργεί πλέον στη χώρα μας τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα, Πάρο και Εύβοια, μετά το πρόσφατο κλείσιμο του Selina Centavrus Pelion, στη Μακρυνίτσα Πηλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Selina, η νέα επένδυση αποτελεί ορόσημο, παρέχοντάς της σημαντική οικονομική ενίσχυση καθώς η εταιρεία οδεύει προς την επίδειξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η συμφωνία χρηματοδότησης αναμένεται να έχει σημαντικό, θετικό αντίκτυπο και στα καταλύματα που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός των καταλυμάτων της είναι 118 ακίνητα σε όλο τον κόσμο, με 29.600 κλίνες.

Το ξενοδοχείο του Πηλίου ήταν το πρώτο της εταιρείας στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε το 2019 και σταμάτησε τη λειτουργία του φέτος, μαζί με άλλα τέσσερα σε Μεξικό, ΗΠΑ, Αυστρία και Κόστα Ρίκα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Στρατηγική απόφαση της Selina ήταν η αποχώρηση από μονάδες με χαμηλές επιδόσεις γεγονός που θα διασφαλίσει την μακροχρόνια οικονομική της βιωσιμότητα».

Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων

Παράλληλα, η Selina παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 έχοντας βελτιώσει τα βασικά λειτουργικά της μεγέθη, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Τα συνολικά έσοδα, για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 54,2 εκατ. δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 31,6% από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Αυτό τροφοδοτήθηκε κυρίως από την επέκταση των κλινών-δωματίων, τα αυξημένα ποσοστά πληρότητας και τα υψηλότερα συνολικά έσοδα ανά δωμάτιο.

Επιπλέον, τα γενικά έξοδα ως ποσοστό των εσόδων μειώθηκαν από 21,3% το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε 18,4% το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Το προσαρμοσμένο EBIDTA της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 0,4 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2023 έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2022 γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε ενισχυμένα έξοδα που σχετίζονται με την μετατροπή της εταιρείας σε εισηγμένη.

Αισιοδοξία για το μέλλον

Η εταιρεία παραμένει αισιόδοξη για το υπόλοιπο το 2023 παρά το γεγονός ότι η λειτουργική δυναμική της δεν αποτυπώνεται στη σχέση εσόδων – λειτουργικών δαπανών, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεσή της για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης, ακολουθώντας την πορεία που θα την οδηγήσει σε κερδοφορία μέσω των στρατηγικών επιλογών που έχει ήδη κάνει, των μέτρων που έχει λάβει για την ενίσχυση των ταμειακών της ροών και την ενίσχυση του εμπορικού της σήματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα