Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά – Ικανοποιητική ζήτηση για εκδρομές

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά – Ικανοποιητική ζήτηση για εκδρομές
Το λιμάνι του χωριού Σκάλα στην Πάτμο iStock

Το "βολικό" τριήμερο της Πρωτομαγιάς φαίνεται ότι θα εκμεταλλευτούν αρκετοί για να αποδράσουν. Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς φαίνεται ότι θα τελειώσουν τις διακοπές που ξεκίνησαν το Πάσχα αρκετοί Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που δίνει η εξ’ αποστάσεως εργασία, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα αποδράσουν.

Τα τουριστικά γραφεία της χώρας καταγράφουν ικανοποιητική κίνηση και για το ερχόμενο τριήμερο, όπως δείχνουν τα στοιχεία, με πολλούς να αναζητούν οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμός των Τουριστικών Γραφείων της χώρας (ΗΑΤΤΑ), χαρακτηρίζεται η ικανοποιητική τη ζήτηση που καταγράφουν από τους Έλληνες τα τουριστικά γραφεία για διακοπές κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με βοηθητικό παράγοντα την πρόσφατη Πασχαλινή περίοδο όπου η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων βρέθηκε αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο που αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ, ότι λόγω της νέας δυνατότητας εξ αποστάσεως εργασίας που προσφέρουν οι επιχειρήσεις αλλά και της ημερολογιακής εγγύτητας του Πάσχα με την Πρωτομαγιά αυτή τη χρονιά, μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών που επέλεξαν προορισμούς εσωτερικού για το Πάσχα θα παραμείνουν σε αυτούς και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σε ποιους προορισμούς θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την Πρωτομαγιά

Τα Ιόνια νησιά πρωταγωνιστούν σε ζήτηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι, μεταξύ άλλων, το Ναύπλιο, η Καστοριά, το Πόρτο Χέλι, η Πάτμος, η Κρήτη, τα Κύθηρα, τα Λουτρά Πόζαρ, η Μονεμβασιά και τα Μετέωρα.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το τριήμερο για τη θερινή σεζόν και έτσι η όποια ζήτηση σε δωμάτια ξενοδοχείων θα καλυφθεί. Από τους προορισμούς που φαίνεται πάντως να προτιμούν οι έλληνες για την Πρωτομαγιά, είναι σαφές ότι ο κόσμος δεν επιλέγει μόνο εύκολα προσβάσιμα με αυτοκίνητο σημεία, αλλά και νησιά που δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

Πόσο κοστίζουν τα οργανωμένα πακέτα

Οι Έλληνες καταφεύγουν στα τουριστικά γραφεία για να κλείσουν είτε οργανωμένα πακέτα εκδρομών είτε απλώς για να κάνουν κρατήσεις ξενοδοχείων, ή εκδρομών. Ο τουριστικός οργανισμός του Signature Travel έχει δημιουργήσει πακέτα αποκλειστικά για την Πρωτομαγιά, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδρομών και υπηρεσιών. Ένα από αυτά τετραήμερης διάρκειας, με πούλμαν, περιλαμβάνει οδοιπορικό στην Ιτέα, το Γαλαξίδι, τους Δελφούς, την Αράχωβα, την Αγόριανη, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτος, το Δίστομο κ.α. με τιμές που ξεκινούν από 250 ευρώ το άτομο, σε ξενοδοχεία πολυτελείας, πρωϊνό, δείπνο, ξεναγήσεις, μεταφορές, ταξιδιωτική ασφάλιση, κ.α. Για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την Σαντορίνη στην καρδιά της Άνοιξης, το Signature έχει επίσης ετοιμάσει τετραήμερο πακέτο, με αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, εκδρομές και ξεναγήσεις, με τιμές που ξεκινούν από 449 ευρώ το άτομο.

Σημειώνεται ότι τα τουριστικά γραφεία της χώρας έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τα οργανωμένα πακέτα διακοπών σε Ελλάδα και εξωτερικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για τα οποία ήδη υπάρχει ζήτηση και ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα