Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Θετικό βήμα η ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Θετικό βήμα η ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Airbnb Getty Images/iStockphoto

Πάγιο αίτημα του ΞΕΕ χαρακτήρισε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ενώ τόνισε πως άμεσα θα εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από την αύξηση του τέλους διαμονής.

Ως «ένα πρώτο θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τη ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που εξήγγελλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ενώ απέφυγε να σχολιάσει ευθέως την αύξηση στο τέλος διαμονής.

Σε δήλωση του είπε ότι η ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις υιοθετεί την πάγια θέση του ΞΕΕ, «για το διαχωρισμό των απλών πολιτών που διαμοιράζουν το ακίνητό τους για να ενισχύσουν το προσωπικό εισόδημά τους, από όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια, ασύδοτα και χωρίς κανόνες, ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα». Ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι «τα αποτελέσματα της ρύθμισης αυτής στον ανταγωνισμό αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων απομένει να εκτιμηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε και οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από την ανακοίνωση της αύξησης του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΞΕΕ με τη ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις εξελίξεις στην αγορά της φιλοξενίας, παραμένοντας σε διαρκή διάλογο με την κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα