Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με τον Σύλλογο Εργαζομένων για προστασία των θέσεων εργασίας

Τράπεζα Πειραιώς: Συμφωνία με τον Σύλλογο Εργαζομένων για προστασία των θέσεων εργασίας
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Διοίκηση και εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι ο περιορισμός του φυσικού δικτύου καταστημάτων δεν θα επιφέρει μείωση των θέσεων εργασίας.

Με αίσιο τέλος ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με τον Σύλλογο Εργαζομένων της τράπεζας καθώς αποφασίστηκε ότι ο περιορισμός του φυσικού δικτύου καταστημάτων δεν θα επιφέρει μείωση των θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα υλοποιεί το σχέδιο Sunrise το οποίο προβλέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας και τον περιορισμό του φυσικού δικτύου καταστημάτων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων που είναι ο πολυπληθέστερος στην Τράπεζα, καθώς έχει προκύψει από τη συνένωση των σωματείων εργαζομένων των Τραπεζών Πειραιώς, Marfin και Ελληνική, και είναι επίσης αυτός που υπογράφει τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ανέλαβε πρωτοβουλία μαζί με την ΟΤΟΕ και πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για την εργασία, μετά τη διακοπή λειτουργίας καταστημάτων.

Στην τελευταία συνάντηση, συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς τα παρακάτω:

Προστατεύονται οι θέσεις εργασίας, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα θέματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των καταστημάτων, για τους εργαζόμενους που έχουν σοβαρά, πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Η Τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ευκαιρίες επιλογών στους εργαζόμενους των καταστημάτων που κλείνουν, με διάφορους τρόπους το επόμενο διάστημα, ώστε να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τρ. Πειραιώς αναφέρει ότι στο νέο τοπίο της ψηφιακής τραπεζικής που δημιουργείται, οι εργαζόμενοι έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο και αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα, προς όφελος μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με την αντίληψη αυτή, ο Σύλλογος επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του, απέναντι στο σχέδιο «Sunrise»:

Οι αποφάσεις της Διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά μας δικαιώματα και την απασχόληση.

Είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Διοίκησης, η αξιοποίηση του μεγαλύτερου κεφαλαίου που διαθέτει η Τράπεζα, το ανθρώπινο δυναμικό της, με την ποιοτική και δια βίου μάθηση, είτε αυτή αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, είτε σε οποιαδήποτε άλλη οργανωτική διαδικασία.

Η Τράπεζα πρέπει να ενισχύσει το ανθρωποκεντρικό της προφίλ και την κεφαλαιώδους σημασίας διαπροσωπική επαφή με την πελατεία και στην ψηφιακή εποχή, επιδεικνύοντας κοινωνικά υπεύθυνη στάση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τρ. Πειραιώς, θα συνεχίσει να είναι ο θεματοφύλακας της απασχόλησης και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα χωρίς διακρίσεις και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη με τη Διοίκηση. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσει – με αμφίδρομη επικοινωνία – τα όποια ζητήματα ή παραλείψεις προκύψουν για τους συναδέλφους εργαζομένους στην πορεία υλοποίησης της συμφωνίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τρ. Πειραιώς επισημαίνει ότι βρίσκεται σε διαχρονική και απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις, τις επιδιώξεις και τις ενέργειες της ΟΤΟΕ, αναζητώντας παράλληλα αναζητεί και τη μέγιστη και αναγκαία συλλογική δράση. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για συνεννόηση με όλα τα Σωματεία εργαζομένων στην Τράπεζα.

«Οι όποιες άλλες φωνές ακούγονται, προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, διχασμό και απομακρύνονται από τους συλλογικούς μας στόχους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version