Τράπεζα Πειραιώς: Θα στηρίξουμε τους υγιείς πελάτες μας

Τράπεζα Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε η κρίση βρήκε τις τράπεζες σε μια περίοδο που έχουν ρευστότητα και κεφάλαια και το μόνο άγνωστο είναι η επίπτωση που θα υπάρξει στα κόκκινα δάνεια

Την πρόθεση της τράπεζας Πειραιώς να στηρίξει τους υγιείς πελάτες της ώστε να αντεπεξέλθουν στη δύσκολή συγκυρία, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Χατζηνικολάου, μιλώντας στο web DELPHI ECONOMIC FORUM με θέμα: «Ανεφοδιάζοντας την Οικονομία: Ο ρόλος των Τραπεζών στην εποχή του COVID-19».

Όπως είπε, για τους πελάτες που είναι συνεπείς στις πληρωμές τους στην τράπεζα και είναι υγιείς επιχειρήσεις, η τράπεζα είναι έτοιμη να τους στηρίξει να παραμείνουν υγιείς.

ADVERTISING

Επίσης, ανέφερε ότι η κρίση βρήκε τις τράπεζες σε μια περίοδο που έχουν και ρευστότητα και κεφάλαια και το μόνο άγνωστο είναι η επίπτωση που θα έχει στα κόκκινα δάνεια και πώς μπορεί να επηρεάσει τα δάνεια που έχουν ήδη ρυθμιστεί. Αναφορικά με τον Ηρακλή, σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια να ολοκληρωθούν τα σχέδια ώστε να είναι όλα έτοιμα, όταν οι επενδυτές θα επιστρέψουν.

Ηλεκτρονικά το 95% των συναλλαγών

Επίσης ο κ. Χατζηνικολάου ανέφερε, ότι λόγω της κρίσης, η τράπεζα Πειραιώς είδε μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στις εφαρμογές της από πελάτες της ηλικίας άνω των 50, που μέχρι τώρα αντιστέκονταν στις τεχνολογικές αλλαγές. «Είδαμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές να εκτοξεύονται και πλέον το 95% των συναλλαγών μας γίνονται ηλεκτρονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network