Τσακαλώτος: Η αλλαγή του κλίματος θα περάσει στην πραγματική οικονομία

Greece's Minister of Finance Euclid Tsakalotos smiles beore the start of the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, taxation, and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler)
Greece's Minister of Finance Euclid Tsakalotos smiles beore the start of the Informal Meeting of Ministers for economic and financial affairs in Bratislava, Slovakia, Friday, Sept. 9, 2016. Ministers for economic and financial affairs gather for a two-day informal meeting in the Slovak capital, where they will discuss BREXIT, taxation, and the migration crisis. (AP Photo/Bundas Engler) AP

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στο στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ μειώσεις φόρων για τα επόμενα 5 χρόνια και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κλείσει η αξιολόγηση

«Έχει αλλάξει το κλίμα από τους θεσμούς, από τους επενδυτές και νομίζω πως αυτό θα επηρεάσει σιγά – σιγά και την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις, να διευκρινιστεί τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η φύση της εξόδου. Το βλέπουμε τις τελευταίες μέρες που πέφτουν οι τιμές των ομολόγων μας και αυξάνεται η ζήτηση τους», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πρέβεζα, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, είχε συναντήσεις με φορείς.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι «σε μία περίοδο ύφεσης και αβεβαιότητας, που πολλοί δεν ξέρουν το αύριο, δεν ήταν εύκολο να γίνουν επενδύσεις ή να πάρουν πρωτοβουλίες». Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για σοβαρές συζητήσεις.

«Και αυτό θα δώσει ώθηση στο ολοκληρωμένο μας σχέδιο, που δεν είναι απλά να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά μια έξοδο με πιο ισχυρή οικονομία, μία αναπτυξιακή πολιτική που έχει και βάθος και εύρος, που βασίζεται σε ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο», συνέχισε ο ίδιος.

Κληθείς να σχολιάσει σχόλιο του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «κυνικούς» τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η κυνικότητα ήταν για 40 χρόνια να μην κάνεις τίποτα για τη φοροδιαφυγή».

Αναφερόμενος στη «μεσαία τάξη», είπε πως «ξέρουμε ότι έχουμε ζορίσει έναν κόσμο, δεν είναι όλοι που έχουμε ζορίσει, υπάρχουν πάρα πολλοί αυτοαπασχολούμενοι που πληρώνουν λιγότερες εισφορές, ίσως η πλειοψηφία από πέρυσι».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «στο μεσοπρόθεσμο υπάρχουν 3,5 δισ. ευρώ μειώσεις φόρων για τα επόμενα 5 χρόνια και νομίζουμε ότι καταλαβαίνουμε πως καθώς έρχεται η ανάπτυξη θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και αυτά τα στρώματα όλο και περισσότερο».

SHARE:

24Media Network