Τσακαλώτος: Συναίνεση δεν σημαίνει να αφήνουμε να ακούγονται ψέματα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

Σειρά ερωτήσεων προς τον Χρήστο Σταϊκούρα έθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Για ψέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον νυν υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικα "είμαστε συναινετικοί, αλλά συναίνεση δεν σημαίνει να αφήνουμε να ακούγονται ψέματα".

ADVERTISING

Προσέθεσε στη συνέχεια πως "ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα και είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να μας βάλει στο QE ενώ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αποκλεισμένοι από αυτό το πρόγραμμα από το 2015.

Του απαντώ. Η χώρα το 2015 είχε άδεια ταμεία και μη βιώσιμο χρέος.

Τον καλώ να καταθέσει τώρα τα επίσημα τα στοιχεία. Τι διαθέσιμα άφησε η ΝΔ τον Δεκέμβρη του 2015;

Αν η πανδημία είχε χτυπήσει την χώρα αντί για τον Μάρτη του 2020, τον Μάρτη του 2015 θα είχε ή όχι χρεοκοπήσει άμεσα η χώρα με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ;".

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε επισης πως "ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι μας έβαλε ο κ. Μητσοτάκης τώρα στο QE. Λες και η ένταξη στο Pandemic Emergency Purchase Programme- και όχι QE- είναι άσχετη με την πανδημία (pandemic=πανδημία).

Θα κάνει ποτέ ο κ. Σταϊκούρας μια σοβαρή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει τώρα στην ελληνική οικονομία;".

Απευθυνόμενος προς τον υπουργός Οικονομικών, ανέφερε:

"Συναίνεση κ. Σταϊκούρα σημαίνει να καταθέτουμε προτάσεις. Κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Επίσης σημαίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διαφορετικές θεωρήσεις για την πραγματικότητα που ζούμε και για το πώς θα βγούμε από την οικονομική πτυχή της κρίσης.

Αυτό θα πει χρήσιμη αντιπολίτευση. Έχετε ακούσει κάποιες από τις προτάσεις μας και καλώς.

Με τις υπόλοιπες που διαφωνείτε θα μας πείτε γιατί; Είστε ικανοποιημένοι με όσα έχετε κάνει; Είναι 533 αρκετά για τον κόσμο;

Καλώς απολύθηκαν όσοι απολύθηκαν; Είναι αρκετά τα μέτρα για την οικονομία; Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να ακούγονται τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα του παρελθόντος, να λαμβάνονται ημίμετρα, να μην γίνεται ουσιαστική συζήτηση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Χρήστος Σταϊκούρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος
SHARE: