ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου

ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου
COPYRIGHT: GEORGIA PANAGOPOULOU

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ο κρατικός προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,06 δισ. ευρώ, για το 8μηνο Ιανουαρίου Αυγούστου, έναντι 2,3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι

Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,06 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση στο 8μηνο Ιανουαρίου Αυγούστου, έναντι 2,3 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού περιορίσθηκε το 8μηνο του 2015 στα 2 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο προϋπολογισμός παρουσίασε πάντα σε ταμειακή βάση έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού 7,9 δισ. ευρώ από 30,2 δισ. ευρώ πέρυσι (στα οποία δεν περιλαμβάνονται 55 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος) και τη μείωση των δαπανών στα 30,1 δισ. ευρώ από 32,9 δισ. ευρώ από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία 'τρώνε από τις σάρκες τους' για να πληρώνουν τις συντάξεις

SHARE:

24Media Network