Η Hochtief αποχωρεί από το "Ελ. Βενιζέλος"

Η Hochtief αποχωρεί από το "Ελ. Βενιζέλος"

Ο γερμανικός όμιλος Hochtief πωλεί τις συμμετοχές του σε αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση των μειοψηφικών συμμετοχών του σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γερμανικός όμιλος έστειλε στα τέλη Μαΐου μνημόνιο με πληροφορίες σε μία μακρά λίστα υποψήφιων αγοραστών, οι πρώτες προσφορές των οποίων αναμένονται πριν από το τέλος του Ιουνίου.

Ο όμιλος Hochtief έχει συμμετοχές και στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, των Τιράνων και της Βουδαπέστης.

Η απόφαση για την πώληση των συμμετοχών στα αεροδρόμια, αναφέρει το δημοσίευμα, ελήφθη για να βελτιωθεί το προφίλ του ομίλου Hochtief στους επενδυτές, ενώ αναμένεται να εισπράξει έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο όμιλος έχει ζητήσει από τις τράπεζες Deutsche Bank και Royal Bank of Scotland που είναι οι σύμβουλοί του για την πώληση, να προετοιμάσουν και μία δημόσια προσφορά των μετοχών των αεροδρομίων, ώστε να μπορεί να αποφασίσει ποια από τις δύο μεθόδους πώλησης - διαγωνισμός ή δημόσια προσφορά - θα έχει το μεγαλύτερο όφελος.

SHARE:

24Media Network