Αισιόδοξος ο Σάλλας. ΕΣΠΑ για τον επιχειρηματία από Τράπεζα Πειραιώς

Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στηρίζει με νέες λύσεις η Πειραιώς. Αισιοδοξία Σάλλα για την πορεία της τράπεζας Πειραιώς

Με νέες λύσεις, η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα εντάξουν τα επενδυτικά τους σχέδια στις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, έχοντας ως  κεντρική φιλοσοφία την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας . Για το λόγο αυτό,  δημιούργησε το  «Πειραιώς Επιχειρείν 360ο», το νέο πακέτο που απαντάει στις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης μέσα από ένα συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πακέτο αυτό «ανοίγει» μια βεντάλια πέντε επιλογών για τον επιχειρηματία:

1. Ανάπτυξη της Επιχείρησης με  ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία  κάνοντας χρήση τόσο της ρευστότητας  του Ομίλου Πειραιώς, όσο και των  Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων, σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης των ταμειακών ροών κατά την υλοποίηση της επένδυσης. Μέσω της υπηρεσίας αυτής και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τους πελάτες, προσφέρεται παρακολούθηση της συνάφειας των δαπανών με τα τεχνικά παραρτήματα της επένδυσης, επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητα και η ορθή εξόφληση των παραστατικών και ενημερώνονται οι πελάτες της τράπεζας για τυχόν ασυμβατότητες μεταξύ της έγκρισης της επένδυσης και τυχόν τροποποιήσεις.

2. Διαχείριση των καθημερινών συναλλαγών για τις εισπράξεις και τις πληρωμές στην επιχείρηση.

3. Ενίσχυση της επιχείρησης μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη σύνταξη του επενδυτικού φακέλου μέσα από τη θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς Εξέλιξη Α.Ε. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη

4. Εξασφάλιση της επιχείρησης μέσω εξειδικευμένων ασφαλιστικών καλύψεων

5. Διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων συνθηκών για την επιχείρηση μέσω της ένταξής της στο yellowday, τη νέα πρωτοποριακή online υπηρεσία  προσφορών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι Συνεργάτες Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών των Καταστημάτων καθώς και τα εξειδικευμένα στελέχη των Κέντρων Επιχειρηματικότητας της Τράπεζας Πειραιώς  με τη εμπειρία τους είναι διαθέσιμοι να ακούσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων στα πλαίσια των  δράσεων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020  και που είτε έχουν ήδη ανακοινωθεί είτε πρόκειται να ανακοινωθούν στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 – 2020  που έχουν ήδη ανακοινωθεί αφορούν στην:

-Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

-Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

-Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

-Νεοφυής επιχειρηματικότητα

Αισιοδοξία Σάλλα

Αισιόδοξος για την πορεία της Τράπεζας Πειραιώς την τρέχουσα χρήση, εμφανίστηκε άλλωστε ο πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Μιχάλης Σάλλας. Ερωτηθείς σχετικά, στο πλαίσιο τηλεγραφήματος στο Reuters, o κ. Σάλλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2016, με τη συμβολή των μειωμένων προβλέψεων για επισφάλειες και παράλληλα με περιορισμό κόστους.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι "το  2016 θα έχουμε κέρδη, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που εμφανίστηκε το δ' τρίμηνο του 2015 συνεχίζεται και το πρώτο τρίμηνο, κάτι που οδηγεί σε χαμηλότερες προβλέψεις". Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων αναμένεται να μειωθεί κάτω του 17% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ως το 2018 τόνισε και πρόσθεσε ότι ο  δείκτης μειώθηκε στο 39,5% το δ' τρίμηνο του 2015 από 40,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Αναφερόμενος στο real estate, o κ. Σάλλας επεσήμανε ότι η υποχώρηση στις τιμές του real estate, που επηρέασε τις εγγυήσεις των δανείων και συνέβαλε στην εκτίναξη των προβλέψεων πέρυσι, έχει φτάσει στο τέλος της. Όπως είπε χαρακτηριστικά " δεν βλέπω περαιτέρω πτώση τιμών στην ελληνική αγορά real estate. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη και θα οδηγήσει σε βελτίωση".

Σχετικά με τα capital controls, ο πρόεδρος εκτίμησε ότι η πλήρης άρση των περιορισμών και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.

Τέλος, ο κ. Σάλλας επεσήμανε ότι η Τράπεζα  Πειραιώς θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητές της στην Κύπρο ως τα μέσα τους καλοκαιριού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πειραιώς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network