Υπ. Εργασίας: Όραμα του κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό το μοντέλο Πινοσέτ

Υπ. Εργασίας: Όραμα του κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό το μοντέλο Πινοσέτ

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει το υπουργείο Εργασίας με αφορμή όσα ισχυρίστηκε στο NEWS 24/7 Radio στους 88,6 ο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης

“Ιδιωτική ασφάλιση και συντάξεις πείνας, στα πρότυπα του μοντέλου που εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή, είναι το όραμα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό.

Το αντικοινωνικό σχέδιο που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ τις προηγούμενες μέρες, σήμερα το αποτύπωσε κυνικά, μέσα σε μία φράση, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο News 24/7 Radio, δηλώνοντας ότι «ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή»” αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και συμπληρώνει: “Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γνωρίζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ, με την απαξίωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τη δημιουργία τεράστιων ελλειμμάτων και τις αλλεπάλληλες περικοπές συντάξεων. Τα σχέδιά της για το αύριο είναι εφιαλτικά και γι’ αυτό θα μείνουν στα συρτάρια της Πειραιώς.

Ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο  NEWS 24/7 Radio στους 88,6 και στον Γιώργο Βούλγαρη δήλωσε ότι η ΝΔ θα ανατρέψει τον Νόμο Κατρούγκαλου, που έτσι κι αλλιώς θα είναι προς όφελος των συνταξιούχων κι από εκεί και πέρα θα δώσουμε την δυνατότητα της επικουρικής ασφάλισης, απο έναν προσωπικό κουμπαρά.

“Ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα που ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, το εφάρμοσε ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή. Ισχύει στην Ευρώπη, ισχύει και στην Αμερική. Θα δοθεί η δυνατότητα επικουρικής ασφάλισης από τον ατομικό κουμπαρά.Βεβαίως χρειάζονται προϋποθέσεις, ωστε να καλύπτονται και να εξασφαλίζονται τα χρήματα.Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια άλλη φιλοσοφία του Ασφαλιστικού” είπε ο κ. Καραγκούνης.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα