ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το Μπούντεσταγκ (γερμανικά Bundestag, προφέρεται: [bʊndəstaːk], επίσης γνωστό ως Ομοσπονδιακή Βουλή είναι ομοσπονδιακό νομοθετικό σώμα στη Γερμανία. Πρακτικά η Γερμανία κυβερνάται από ένα διθάλαμο νομοθετικό σώμα, στο οποίο το Bundestag λειτουργεί ως η Κάτω Βουλή και το Bundesrat (Ομοσπονδιακό Συμβούλιο) ως η Άνω Βουλή. Το Bundestag ιδρύθηκε με τον Γερμανικό Βασικό Νόμο του 1949, ως διάδοχος του προγενέστερου Ράιχσταγκ.

Ο Όλαφ Σολτς

Η Γερμανία σε διερευνητικές - Στο καναβάτσο οι Χριστιανοδημοκράτες

Αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα επισήμως οι διερευνητικές επαφές Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - Φιλελευθέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, μετά τη συμφωνία τους να προχωρήσουν τη διαδικασία. Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στο CDU, με τον Λάσετ να προαναγγέλλει αλλαγή αρχηγού.

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Εκλογές στη Γερμανία: Με το βλέμμα στην κάλπη - Το θρίλερ και το "τέλος εποχής"

Όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Γερμανία και τις εκλογές της Κυριακής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το περίπλοκο εκλογικό σύστημα, την καγκελαρία και την επαύριον της αποχώρησης Μέρκελ.

Εκλογές στη Γερμανία

Εκλογές στη Γερμανία: Η αγωνία της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης...σύντομα

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη Γερμανία. Για ενδεχόμενο παρατεταμένων συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποιεί ο προσωπάρχης της Μέρκελ.

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία δήλωσε πως είναι υπερ της επανεξέτασης της διάρκειας της θητείας των καγκελάριων εντός ενός ευρύτερου πλαισίου κοινοβουλευτικών μεταρρυθμίσεων.

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Αναλένα Μπέρμποκ που βλέπει τις δημοσκοπήσεις να την "προλογίζουν"

Πολιτικός "σεισμός" στη Γερμανία - Δημοσκόπηση βγάζει πρώτους τους Πράσινους

Με 7 μονάδες προηγούνται της Χριστιανικής Ένωσης οι Πράσινοι, με την Αναλένα Μπέρμποκ να συγκεντρώσει όλο και περισσότερες πιθανότητες για την διαδοχή της Μέρκελ. Ποια είναι η 40χρονη πολιτικός.

Τουρκική φρεγάτα

Οι Γερμανοί πουλάνε υποβρύχια στον Ερντογάν - Ζητάμε στήριγμα από Πράσινους και Αριστερά

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές επικαλούνται τη γερμανική Αριστερά και τους Πράσινους στην προσπάθειά τους να προτάξουν το εμπάργκο όπλων προς την Άγκυρα.