ΟΛΜΕ για 1ο ΓΕΛ Γέρακα: Να μπει τέλος στην εθνικιστική υστερία

ΟΛΜΕ για 1ο ΓΕΛ Γέρακα: Να μπει τέλος στην εθνικιστική υστερία

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με αφορμή επιβολή ποινής μαθητών του σχολείου και καταγγέλλει το σχέδιο εθνικιστικών κύκλων.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει την στοχοποίηση και υπερβολική προβολή του σχολείου, με αφορμή το γνωστό θέμα με την αποβολή μαθητών για εθνικιστικά συνθήματα κατά την διάρκεια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου από μερίδα μαθητών που αποκόπηκε από το κύριο σώμα της παρέλασης.

Στην ανακοίνωση γίνεται μνεία για την εκμετάλλευση του ζητήματος από εθνικιστικούς κύκλους, σημειώνοντας την σχετική επερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και την βεβήλωση του σχολείου με φασιστικά σύμβολα.

Υπενθυμίζεται η παρέμβαση της εθνικοσοσιαλιστικής ΕΣΑ στο σχολείο με τρικάκια, καθώς και ο κέλτικος σταυρός στην είσοδο του σχολείου.

ADVERTISING

Η ΟΛΜΕ τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί έδρασαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και με αίσθημα ευθύνης, ενώ δεν έλειψαν ακόμη και οι τηλεφωνικές απειλές εναντίον τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση και οι υποκριτικές κραυγές εναντίον του σχολείου από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών αλλά και των ανήλικων μαθητών από εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους, με τη Χ.Α να κάνει επερώτηση στη Βουλή. Η στάση αυτή συνοδεύεται από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στους εκπαιδευτικούς και αναγραφή δήθεν «πατριωτικών» συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου, με ναζιστικά σύμβολα. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ομάδα εξωσχολικών φωνάζοντας συνθήματα, σκορπίζοντας υλικό με απειλητικές αναφορές για τους εκπαιδευτικούς.

Σαν Δ.Σ της ΟΛΜΕ ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από την εκπαιδευτική κοινότητα οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ομόφωνα ενήργησε μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και δεν ποινικοποιοίησε τη γνώμη των μαθητών όπως ψευδώς και δημαγωγικά αναπαράγεται. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης κράτησαν χαμηλούς τόνους προκειμένου να διαφυλαχτεί η παιδαγωγική ηρεμία και λειτουργία του σχολείου και να αποφευχθεί η στοχοποίηση των ανήλικων μαθητών.

2. Όλοι αυτοί που επιτίθενται στο Σύλλογο Διδασκόντων δεν έκαναν καμία προσπάθεια ενημέρωσής τους από το σχολείο για τα πραγματικά γεγονότα. Σχεδιασμένα με δημόσιες δηλώσεις τους στο όνομα του ενδιαφέροντος για τα παιδιά διασύρουν πρωτίστως τους μαθητές και τις οικογένειές τους στη τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Όλα αυτά συντελούν στη διαμόρφωση στρεβλού κλίματος στη σχολική κοινότητα που υπονομεύει κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των παιδαγωγικών σχέσεων. Ταυτόχρονα οι μέθοδοι εκφοβισμού και οι απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των εκπαιδευτικών επιβαρύνουν την κατάσταση και επιχειρούν να ακυρώσουν τη δυνατότητα του εκπαιδευτικού έργου.

3. Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς υποστηρικτικές δομές, προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το παιδαγωγικό τους έργο στην περίοδο όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των μαθητών και ό,τι αυτά φέρνουν μαζί τους. Με αίσθημα ευθύνης και παιδαγωγικής αντίληψης θα αντιμετωπίσουν και την ακραία αυτή εθνικιστική επίθεση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τους στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια και απαιτεί να σταματήσει η στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία να ορθώσει εμπόδια στην εθνικιστική υστερία και τη φασιστική δράση και να συμβάλουν όλοι για να επιστρέψει η ηρεμία και το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο.

Πηγή: 

alfavita.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

1ο Λύκειο Γέρακα: Αποβλήθηκαν μαθητές που τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" - Τι απαντούν οι ίδιοι

SHARE:

24Media Network