Ανακοινώνονται την Τρίτη τα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών

ΑΘΗΝΑ- Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων-Πειραματικό Λύκειο Αγ. Αναργύρων,(EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΑΘΗΝΑ- Έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων-Πειραματικό Λύκειο Αγ. Αναργύρων,(EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά

Εντός της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους να στρέφονται πλέον στη συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα αυτής της εβδομάδας και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου, ενώ τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος ηλεκτρονικά. Για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr

Οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού:

Α. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ;

Πρέπει να προσέξεις 3 βήματα:

- να πας στο Λύκειό σου από 16-4-2013 ως 26-4-2013 για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορέσεις τον Ιούνιο να υποβάλεις ηλεκτρονικά το δελτίο σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ : τον κωδικό σου πρέπει να τον σημειώσεις για να τον θυμάσαι μέχρι τον Ιούνιο και να τον γνωρίζεις μόνο εσύ.

- αν ανήκεις σε κάποια ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, πρέπει την ίδια περίοδο να υποβάλεις στο Λύκειο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να υπαχθείς σε μία ειδική περίπτωση .

- να υποβάλεις ηλεκτρονικά το ΜΔ τον Ιούνιο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας

Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Δίνονται επιπλέον θέσεις εισαγωγής στις σχολές, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ανήκουν στις παρακάτω ειδικές περιπτώσεις.

Στην ουσία δηλαδή, όσοι ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις, πρώτα θα κρίνονται για τις θέσεις της γενικής σειράς, όπως όλοι οι υποψήφιοι, και μετά θα κρίνονται και για τις επιπλέον θέσεις της ειδικής περίπτωσης για όλες τις σχολές που θα δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους.

Οι ειδικές περιπτώσεις που δικαιούνται επιπλέον θέσεις είναι:

- ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

- ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ [με αδερφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη / ορφανοί ή μη αναγνωρισθέντα τέκνα / με μέλος της

οικογένειας που πάσχει από συγκεκριμένη σοβαρή ασθένεια / θύματα τρομοκρατίας / πολύδυμα τέκνα (δίδυμα κλπ.)*]

*Η υποπερίπτωση των πολύδυμων τέκνων δεν αφορά όσους θα είναι υποψήφιοι με το 10%.

Επίσης υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες: Μαθητές ή απόφοιτοι εκκλησιαστικών λυκείων και Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για τις οποίες πρέπει από 16-4-2013 ως 26-4-2013 να χαρακτηριστείς στο Λύκειό σου.

Για να υπαχθείς σε κάποια ειδική περίπτωση, πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τη σχετική εγκύκλιο, να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα υποβάλεις στο Λύκειό σου από 16-4-2013 ως 26-4-2013, μαζί με τη σχετική αίτηση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1).

Τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά αναλυτικά για κάθε ειδική περίπτωση θα τα πληροφορηθείς είτε από το Λύκειό σου είτε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας : www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να διεκδικήσεις τις επιπλέον θέσεις, πρέπει πράγματι να ανήκεις στις ειδικές περιπτώσεις και να έχεις υποβάλει εγκαίρως στο Λύκειό σου τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί να ελεγχθούν και από το Υπουργείο Παιδείας και, αν είναι ελλιπή ή ψευδή, θα διαγραφείς και θα αποκλειστείς για 2 χρόνια από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Γ. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Αφού δημιουργήσεις τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) στο Λύκειό σου από 16-4-2013 ως 26-4-2013, θα μπορείς αργότερα να μπεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να ακολουθήσεις τα βήματα της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και υποβολής του ΜΔ.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ακολουθείς τις οδηγίες της εφαρμογής για να ξεκινήσεις την επεξεργασία του ΜΔ.

Αρχικά θα δεις προσυμπληρωμένα τα ατομικά σου στοιχεία και την ειδική περίπτωση, αν υπέβαλες τα δικαιολογητικά σου στο Λύκειο και αν αυτά ήταν επαρκή.

Στη συνέχεια θα δεις προσυμπληρωμένα στοιχεία που αφορούν την κατεύθυνση ή την ειδικότητά σου, καθώς και τα πεδία ή τομείς που μπορείς να δηλώσεις. Τέλος θα δεις τα τμήματα και σχολές που σου επιτρέπεται να δηλώσεις και θα ξεκινήσεις την επεξεργασία του ΜΔ.

Δηλώνεις τις σχολές που πραγματικά επιθυμείς, αλλάζεις τη σειρά, προσθέτεις ή αφαιρείς σχολές, με μόνο κριτήριο τις επιθυμίες σου και όχι τις περσινές βάσεις ή άλλες φήμες για τις βάσεις, καθώς οι βάσεις εισαγωγής κάθε χρόνο αλλάζουν. Μέσα στην προθεσμία υποβολής των ΜΔ, μπορείς να αλλάξεις το δελτίο σου όσες φορές θέλεις.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο και θα το πληροφορηθείς από το Λύκειό σου και τα ΜΜΕ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ : Για τη διευκόλυνση σου, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί και οι Δ/ντές των Λυκείων.

Ωστόσο, μπορείς να βρεις αναλυτικές οδηγίες είτε κατά την είσοδό σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr είτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ: www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

SHARE:

24Media Network