Άνω-κάτω γονείς και μαθητές από τις αποφάσεις Κεραμέως για τα πειραματικά και τα πρότυπα

Άνω-κάτω γονείς και μαθητές από τις αποφάσεις Κεραμέως για τα πειραματικά και τα πρότυπα
Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και την τοπική κοινωνία πολλά σχολεία μετατρέπονται μέσα σε μία νύχτα σε πειραματικά με υπουργικές αποφάσεις. Νωρίτερα από ποτέ και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση οι εξετάσεις για τα πρότυπα.

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, για μία ακόμη φορά από τη Νίκη Κεραμέως.

Ο τρόπος με τον πολιτεύεται και παίρνει αποφάσεις η Υπουργός Παιδείας έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς του 1ου γυμνασίου και 1ου λυκείου Αμαρουσίου αφού χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν αποφάσισε ότι τα εν λόγω δύο σχολεία θα μετατραπούν από τον Σεπτέμβριο σε πειραματικά.

Ούτε οι διευθυντές της σχολικής μονάδας ούτε ο σύλλογος διδασκόντων ούτε φυσικά οι γονείς είχαν την παραμικρή, επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση, από τον οποιονδήποτε για την εξέλιξη αυτή. Οπως γίνεται αντιληπτό ο οικογενειακός προγραμματισμός για εκατοντάδες οικογένειες αλλάζει αφού τα παιδιά θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο σχολείο για να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αμαρουσίου (αφού το πρόβλημα “ακουμπά” και στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής το οποίο τροφοδοτούσε μέχρι εφέτος το 1ο γυμνάσιο) όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: “Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δήλωσαν άγνοια για την παραπάνω Υπουργική Απόφαση”.

Τουτέστιν, ούτε καν η δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπάζογλου ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με την Υπουργό (η οποία, σημειωτέον, πολιτεύεται στο Βόρειο Τομέα).

Ουσιαστικά, η παραπάνω υπόθεση αποτελεί τη συνέχεια των σχετικών υποθέσεων του 26ου γυμνασίου Αθηνών και άλλων σχολείων της επικράτειας που μετατρέπονται χωρίς καμία διαβούλευση κα ενημέρωση των τοπικών παραγόντων και των γονέων σε πειραματικά σχολεία, προφανώς για να εξυπηρετηθεί το κυβερνητικό αφήγημα περί αύξησης των “σχολείων της αριστείας”.

Τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Σαν μην έφταναν όμως όλα αυτά, η κα Κεραμέως αποφάσισε να παίξει και με την ψυχολογία των παιδιών που θα δώσουν εφέτος εξετάσεις για την είσοδό τους στα Πρότυπα Σχολεία.

Αν και οι περσινές αντίστοιχες εξετάσεις έλαβαν χώρα στις 28 Ιουνίου, μετά το πέρας της σχολικής σεζόν, η ειδοποίηση που έφτασε εφέτος στα σχολεία (μόλις πριν λίγες ημέρες) αναφέρει ότι οι εφετινές εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 7 Μαϊου, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα.

Οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την αίσθηση ότι και στην παρούσα σεζόν οι εξετάσεις θα διεξάγονταν μέσα στον Ιούνιο και είχαν ρυθμίσει την προετοιμασία των παιδιών τους ανάλογα.

Τώρα, ο προγραμματισμός αλλάζει άρδην ενώ οι υποψήφιοι, που έτσι και αλλιώς προετοιμάζονταν για σκληρή δοκιμασία, φορτώνονται με παραπάνω άγχος αφού διαπιστώνουν ότι ο χρόνος που έχουν μπροστά τους για να μελετήσουν μειώνεται κατά πολύ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα