Ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Δευτέρα εγκαινιάζεται το πρώτο βιοκλιματικό σχολείο στο δήμο Συκεών. Πρόκειται για το 8ο δημοτικό. Στα σκαριά τρία ακόμα βιοκλιματικά σχολεία. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας

Βιοκλιματική αρχιτεκτονική για τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων είναι το βασικό χαρακτηριστικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, του πρώτου βιοκλιματικού σχολείου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Χάρη στην κατασκευή του, το κτίριο αξιοποιεί καλύτερα τον ήλιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ έχουν προβλεφθεί δομικές παρεμβάσεις για τη θέρμανση των χώρων του, ισχυρή μόνωση, λιγότερα βόρεια ανοίγματα για την προστασία από το κρύο και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις για τον καλύτερο αερισμό του.

Παράλληλα, το σχολείο καλύπτει όλα τα σύγχρονα παιδαγωγικά και ψυχοκοινωνικά κριτήρια και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητισμού κλπ.

Το διδακτήριο βρίσκεται στη συνοικία της Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Συκεών και κατασκευάστηκε από τον ΟΣΚ με προϋπολογισμό 4.500.000€, ενώ το κόστος για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης και τις απευθείας αποζημιώσεις ιδιοκτητών κάλυψε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με 1.500.000€ από το δημοτικό ταμείο.

Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών γνωστοποιεί ότι προωθούνται μελέτες για την κατασκευή τριών ακόμη βιοκλιματικών σχολείων.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: