Τρία κρούσματα ακραίου bullying στο ίδιο σχολείο - Αποτράπηκε αυτοκτονία μαθητή

Τρία κρούσματα ακραίου bullying στο ίδιο σχολείο - Αποτράπηκε αυτοκτονία μαθητή

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει, όπως φαίνεται, το ζήτημα του bullying στο Γυμνάσιο της Αργυρούπολης, στο οποίο φοιτούσε και ο 15χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο

Όπως έχει γίνει γνωστό, την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκε νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή. Ο έφηβος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με μια ζώνη στο μπάνιο του σπιτιού και διασώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν εντοπίστηκε από τον θείο του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Ο 15χρονος πήγε την επόμενη μέρα στο σχολείο μαζί με τους γονείς του. Όπως λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νότιας Αθήνας: «Ζήτησε η διευθύντρια από το γονέα να επισκεφθεί ο γονέας και το παιδί κάποια δομή υποστηρικτική. Δεν μπόρεσε να πάει ο γονέας. Έτσι απευθύνθηκε στον εισαγγελέα για να δούμε τι ακριβώς γίνεται».

«Τον κορόιδευαν το παιδί άσχημα. Το έβριζαν. Το χτυπούσαν. Πήρε μία στιγμιαία απόφαση και πιστεύουμε να μην το ξανακάνει αυτό», αναφέρει για το θέμα στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού "OPEN" φίλος του 15χρονου.

Αλλά και άλλοι φίλοι και συμμαθητές του 15χρονου υποστηρίζουν ότι το παιδί έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο λόγω της κακοποίησης που δεχόταν εντός και εκτός σχολείου. «Έχω μάθει ότι τον χτυπάνε και τον βρίζουν εξωσχολικά και ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει», λέει ένας ακόμη μαθητής του σχολείου.

Με αφορμή τη νέα απόπειρα αυτοκτονίας, στο OPEN μίλησε και ο πατέρας του 15χρονου Νικόλα που έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο, λέγοντας: «Όταν σε μία σχολική μονάδα υπάρχει ένα τραγικό συμβάν, η σχολική αυτή μονάδα θα πρέπει να είναι σε μία λίστα υψηλού κινδύνου και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές. Συγχωρήστε με αλλά δεν είμαι ήρεμος. Γράφω και τα χέρια μου τρέμουν. Τι άλλο πρέπει να γίνει; Κάντε τη δουλειά σας».

Στο φως ένα κι άλλο περιστατικό - Αποτράπηκε αυτοκτονία μαθητή

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόπειρας αυτοκτονίας, έρχεται στο φως μία ακόμη παρόμοια υπόθεση σε βάρος μαθητή! Ο πατέρας του τρίτου παιδιού αναφέρει: «Το παιδί μου είχε ξεκινήσει να έχει προβλήματα από πέρυσι, πριν την αυτοκτονία του Νικόλα. Το πείραζαν, το έβριζαν ότι είναι χοντρό και διάφορα τέτοια. Δεν μας το είπε κατευθείαν. Το καταλάβαμε μαζί με τη μητέρα του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Άρχισε να κλείνεται και δεν είχε διάθεση. Μετά το θάνατο του Νικόλα η κατάστασή του χειροτέρευσε και έτσι απευθυνθήκαμε σε παιδοψυχολόγο. Το παιδί εκμυστηρεύτηκε στον γιατρό ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Δύο φορές του το είπε. Ευτυχώς, ο γιατρός, μαζί με τη δική μας βοήθεια, έπεσε πάνω στο παιδί και το αποθάρρυνε. Το παιδί μου θα το πάρω από αυτό το σχολείο. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάω να το πάρω γιατί δεν αντέχει», λέει ο πατέρας, που τονίζει ότι μίλησε στους καθηγητές, χαρακτηρίζοντας «το σχολείο ένα μπάχαλο».

Την ίδια στιγμή συναγερμό σημαίνει ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά έχουμε την τεχνογνωσία να το αντιμετωπίσουμε. Είχαμε ένα δίκτυο με αξιόλογους επαγγελματίες, εξειδικευμένους σε κάθε περιοχή της Αττικής, αλλά πλέον έχει ατονήσει κι επαφίεται στον πατριωτισμό των εκπαιδευτικών», προσθέτει.

«Πρέπει να υπάρξει πρόληψη και ενημέρωση. Και φυσικά να μην υπάρχει αποσιώπηση των περιστατικών», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Διήμερη Επιμορφωτική εξειδίκευση σε Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες
Το νέο ΠΜΣ που κερδίζει την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών όπως η Ειδική Αγωγή
Ποια είναι η διέξοδος για τους φιλόλογους για να προσληφθούν
SHARE:

24Media Network