Χωρίς δάσκαλους και καθηγητές πολλά σχολεία τη Δευτέρα

Χωρίς δάσκαλους και καθηγητές πολλά σχολεία τη Δευτέρα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση, τη Δευτέρα 15/1. Αναλυτικά τι ισχύσει

Της Μίκας Κοντορούση

Την κήρυξη στάσης εργασίας επιπλέον εκείνης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου - ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτουμένων για την 3η αξιολόγηση - αποφάσισαν τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

ADVERTISING

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες «καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων».

Τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την ίδια ημέρα στις 12:30 και στην πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια βέβαια στιγμή, η ΟΛΜΕ με σημερινή της διευκρίνιση μετατρέπει την στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία και ξεκαθαρίζει:

«Ύστερα από ερωτήματά σας και κατόπιν επικοινωνίας με την ΑΔΕΔΥ, εξυπακούεται ότι η 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ που αφορά όλο το Δημόσιο και αναφέρεται στις τρεις τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου του Δημοσίου εξειδικεύεται ανάλογα και στο χώρο της εκπαίδευσης και αφορά τις τρεις τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Άρα η 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το χώρο της εκπαίδευσης αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 11.00 π.μ. έως 2 μ.μ. Κατόπιν τούτου γίνεται κατανοητό ότι ο κλάδος βρίσκεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 15/1/2018».

SHARE:

24Media Network