Χωρίς φαγητό και ζεστό νερό οι φοιτητές στην εστία του ΕΜΠ

Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσήλθαν στις κάλπες, Τετάρτη 19 Μαΐου 2010. Η συμμετοχή ήταν μιοκρότερη σε σύγκριση με πέρυσι. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προσήλθαν στις κάλπες, Τετάρτη 19 Μαΐου 2010. Η συμμετοχή ήταν μιοκρότερη σε σύγκριση με πέρυσι. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Σε άθλιες συνθήκες είναι αναγκασμένοι να διαβιώνουν οι φοιτητές της εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είδη πολυτελείας το ζεστό νερό και η σύνδεση στο Διαδίκτυο

Στη φοιτητική εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου οι φοιτητές μένουν νηστικοί, διαβάζουν με κεριά και ψάχνουν για Διαδίκτυο στο κυλικείο του κτιρίου.

Δεκάδες φοιτητές που διαμένουν στη συγκεκριμένη εστία συχνά φεύγουν από το εστιατόριο νηστικοί, καθώς δικαιούνται να σερβιριστούν μισή ώρα πριν από το τέλος κάθε γεύματος. Κι αυτό γιατί πολλοί σπουδάζουν στα ΤΕΙ Αθήνας, τα οποία δεν πληρώνουν την κάρτα σίτισης.

Έτσι μένουν πάντα τελευταίοι, τρώνε ό,τι περισσεύει και συχνά δεν περισσεύει τίποτα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Πέρα από την ανεπαρκή σίτιση έρχεται να προστεθεί η απουσία φύλαξης του κτιρίου, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να τριγυρνά ανενόχλητος στους ορόφους.

Επίσης, το ζεστό νερό ποτέ δεν φτάνει στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου και οι φοιτητές που μένουν ψηλά αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ πολύ συχνές είναι οι διακοπές ρεύματος.

Τέλος, σε μία από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα το Διαδίκτυο είναι είδος πολυτελείας. Οι φοιτητές κατεβαίνουν με τα λάπτοπ τους στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κυλικείο και είναι το μόνο που διαθέτει wi-fi.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
SHARE: