Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σωρευτικά αντίθετος ο νόμος στο Σύνταγμα

Διαβάζεται σε 2'
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο SOOC

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων θα επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης του Δημοσίου Πανεπιστημίου τόσο γενικά όσο και ειδικότερα στην πολύπαθη Θεσσαλία.

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου (ΔΣΒ) διοργανώνουν την Πέμπτη 14.3.2024 και ώρα 6.30 ΜΜ στην αίθουσα Επιστημονικών Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) στον Βόλο Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο “Αρχές Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και όψεις της εφαρμογής αυτών στην ελληνική έννομη τάξη”.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Οικονομικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δικηγόρος Βασίλης Γ. Τζέμος, η Καθηγήτρια Δικαίου της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ευγενία Αλεξανδροπούλου και η Δικηγόρος Ευθυμία Χαζαρίδη.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Λουκάς Ζαχείλας και ο Διευθυντής του πολύ επιτυχημένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εφαρμοσμένη Οικονομική του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής και τ. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα Δημοσίου και Οικονομικού Δικαίου Βασίλης Γ. Τζέμος, θα αναπτύξει γιατί παρότι είναι σύμφωνος με την άρση του αναχρονισμού της συνταγματικής απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων μέσω της νομικά ορθής-ορθόδοξης οδού της συνταγματικής αναθεώρησης, ο νόμος που ψηφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 9.3 και θεσπίζει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων χωρίς προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση, είναι σωρευτικά αντίθετος τόσο στο γράμμα όσο και στο πνεύμα του Συντάγματος, αλλά και στο πρωτογενές Δίκαιο της ΕΕ. Επίσης θα επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης του Δημοσίου Πανεπιστημίου τόσο γενικά όσο και ειδικότερα στην πολύπαθη Θεσσαλία, μεταξύ άλλων προτείνοντας την άμεση ίδρυση μιας 4ης Δημόσιας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στους Δικηγόρους, τους Οικονομολόγους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Βόλου και της Θεσσαλίας και όλα τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, τους φοιτητές και της κοινωνία της Θεσσαλίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα