Εξετάσεις στα Πρότυπα: Κανονικά η βαθμολόγηση παρά τις ενστάσεις

Διαβάζεται σε 2'
Τάξη σχολείου
Τάξη σχολείου eurokinissi

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά κανονικά στη βαθμολόγηση των γραπτών στις εξετάσεις των Πρότυπων Σχολείων, καθώς θεωρεί λήξαν το ζήτημα με τις διφορούμενες ερωτήσεις σε κάποια ερωτήματα. Γονείς ετοιμάζονται ακόμα και για νομικές κινήσεις.

Παρά τις ενστάσεις που έχουν καταθέσει γονείς για το ζήτημα που ανέκυψε με τις εξετάσεις για την είσοδο στα Πρότυπα Σχολεία, η διαδικασία της βαθμολόγησης άρχισε και συνεχίζεται κανονικά.

Το Υπουργείο Παιδείας κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το αν συνεδρίασε ή όχι η αρμόδια επιτροπή η οποία, μετά από επικοινωνία γονέων μαζί της, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα επανεξετάσει τη στάση της.

Είναι, επίσης, δεδομένο ότι η πολιτική ηγεσία είναι εντόνως προβληματισμένη για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα γι’ αυτό και υπήρξαν και οι σχετικές διαρροές περί αλλαγών στην επιτροπή από την επόμενη χρονιά (έτσι ώστε να μην ξαναπροκύψουν προβλήματα).

Ωστόσο, έχει δοθεί η εντολή ότι η διαδικασία η φετινή θα “τρέξει” κανονικά μέχρι να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση και να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες και οι επιτυχόντες.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα προέκυψε όταν μετά από διαμαρτυρίες υποψηφίων και γονέων, η επιτροπή αποφάσισε να δεχθεί όλες τις απαντήσεις σωστές σε συγκεκριμένες διφορούμενες ερωτήσεις (στα Νέα Ελληνικά) γεγονός που προκάλεσε νέο γύρο διαμαρτυριών.

Γονείς εμφανίζονται αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά καταθέτοντας πρώτα ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να μην ανακοινωθούν αποτελέσματα αξιώνοντας μέχρι και την επανάληψη του διαγωνισμού.

Οι επόμενες νομικές κινήσεις των γονέων αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Την ίδια δήλωση του Υπουργού το Σάββατο που υποσχόταν λύση και αλλαγές σε μελλοντικό χρόνο (από τον επόμενο, δηλαδή, διαγωνισμό) προκάλεσαν δυσαρέσκεια στις τάξεις των διαμαρτυρόμενων οι οποίοι θεωρούν ότι ο κ. Πιερρακάκης δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος και ότι “εκτίθεται”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα