Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Νέα ένταση στο Τμήμα Φιλοσοφικής μετά την αλυσίδα που έστησαν οι καθηγητές το πρωί έξω από το γραφείο 516 όπου θα άνοιγε σήμερα το "στέκι" του Ρουβίκωνα. Τι δηλώνει στο News 24/7 η Πρόεδρος και καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικής.

Νέα ένταση σημειώθηκε μετά τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, όταν φοιτητές που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα, απομάκρυναν τους καθηγητές που περιφρουρούσαν το "στέκι", άνοιξαν την πόρτα και κατέλαβαν την αίθουσα. Μάλιστα ανάγκασαν τους καθηγητές να μην τραβάνε βίντεο πλάνα την ώρα της "επιχείρησης".

Διευκρινίζεται πως δεν πρόκειται για γραφειο καθηγητών ή αίθουσα διδασκαλίας, αλλά για χώρο που λειτουργεί εδω και καιρό ως στέκι φοιτητικής παράταξης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν από νωρίς στο Πανεπιστήμιο, περίπου στις 10:00, φοιτητές και άτομα που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από την αίθουσα 516, όπου ο Ρουβίκωνας είχε προαναγγείλει πως θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τη 13:00.

Εκεί βρίσκονταν ήδη καθηγητές που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα από νωρίς το πρωί, ώστε να μην επιτρέπει η είσοδος στα μέλη του Ρουβίκωνα. Μάλιστα με πρωτοβουλία της Κοσμητείας, η πόρτα της αίθουσας που είχε βαφτεί τις προηγούμενες ημέρες στα χρώματα του Ρουβίκωνα, είχε βαφτεί κατά τη διάρκεια τς νύχτας ώστε να επανέλθει στο προηγούμενο της χρώμα.

Εκεί, επικράτησε για αρκετή ώρα λεκτική ένταση ενώ υπήρξαν και κάποια σπρωξίματα, χωρίς ωστόσο αυτό να γενικευτεί. Λίγη ώρα αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν με όσους είχαν διάθεση να μπουν στην αίθουσα αποχώρησαν και οι καθηγητές με την υποστήριξη ορισμένων φοιτητών παρέμειναν στο σημείο συμβολικά μέχρι τις 13:00 όποτε και υπήρχε η λήξη του «ωραρίου λειτουργίας» που είχε ανακοινώσει ο Ρουβίκωνας.

Έξω από το γραφείο 516 επικρατεί πλέον ηρεμία, ενώ βρέθηκαν και διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι συζήτησαν σε ήρεμο κλίμα με τους καθηγητές, δηλώνοντας ωστόσο πως «τασσόμαστε στην πλευρά των αγωνιζομένων φοιτητών» κι πως «τα πρόβλημα των ΑΕΙ είναι αλλά και όχι οι φοιτητικές πολιτικές ομάδες, η πολιτική δράση και η ελεύθερη έκφραση γνώμης υπέρ των κοινωνικών κι πολιτικών δικαιωμάτων».

Στιγμάτισαν δε το γεγονός πως κατά την άποψη τους οι πρυτανικές αρχές, η Κοσμητεία της σχολής και το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικοί Προσωπικού του ΕΚΠΑ «δεν βλέπουν κανέναν λόγο να ασχοληθούν με ό,τι πραγματικά θέτει σε κίνδυνο το Πανεπιστήμιο, το εργατικό και φοιτητικό του δυναμικό».

Πάντως, μιλώντας στο News 24/7, η Μαρίζα Φοντοπούλου, Πρόεδρος και καθηγήτρια στο τμήμα Φιλοσοφικής, είπε πως υπήρξε ένταση χωρίς να υπάρξει βία ή σπασίματα. «Είμαστε εκεί γιατί ο χώρος δεν ανήκει στους φοιτητές-μέλη του Ρουβίκωνα και έπρεπε να ξαναγυρίσει στην αρμοδιότητα και κατοχή της Φιλοσοφικής» συμπλήρωσε δε, πως οι διεκδικήσεις των φοιτητών καλώς γίνονται ωστόσο αυτό ήταν ένα λάθος εργαλείο και θα πρέπει να γίνει συζήτηση. «Πρέπει να τους ακούσουμε. Είναι φοιτητές μας» είπε η κυρία Φοντοπούλου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρουβίκωνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Λεκτική ένταση στη Φιλοσοφική ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές για το "στέκι του Ρουβίκωνα"

SHARE:

24Media Network