Φοιτητικές εκλογές 2018: Δεν ψηφίζει η ΑΣΟΕΕ - Στην Αίγλη Ζαππείου καλεί η ΔΑΠ Νομικής τους φοιτητές

Το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Το κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών EUROKINISSI

Με παρατράγουδα άνοιξαν οι κάλπες σε ΟΠΑ και Νομική Αθήνας. Ενδοπαραταξιακές διαφορές, τινάζουν την εκλογική διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων στον «αέρα». Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υπό τη σκιά των συγχωνεύσεων των ΤΕΙ με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και την επικοινωνιακή στρατηγική για την καταπολέμηση της βίας και ανομίας, προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι φοιτητές της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους, στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν (από τις 07.00 έως τις 19.30) στα περισσότερα Ιδρύματα.

Σε ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών και των παραδόσεων σε μαθήματα προχωρούν οι περισσότερες σχολές και τμήματα, πλην του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ και το Πάντειο πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση για την ομαλή συνέχιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και σήμερα. 

ADVERTISING

Την ίδια στιγμή, ανέστιο έμεινε τελικά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), μετά από ενδοπαραταξιακές διαφωνίες, για το χώρο διεξαγωγής της σημερινής εκλογικής διαδικασίας. Η λύση της Αίγλης Ζαππείου που προσφέρεται τα τελευταία δύο χρόνια - στον απόηχο των σφοδρών επεισοδίων των περασμένων ετών - ακυρώθηκε στο πάρα 5’, με μέλη της ΟΝΝΕΔ να ενημερώνουν το News247.gr για το ότι «για πρώτη φορά η ΑΣΟΕΕ δεν μετέχει στις φοιτητικές εκλογές».

Ωστόσο, αποχή από την απόφαση δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους τα Αριστερά σχήματα, καταγγέλλοντας την απόφαση να διεξαχθούν οι εκλογές σε χώρο μακριά από το Ίδρυμα.

Την ίδια στιγμή, σε αδιέξοδο βρίσκεται και η Νομική Αθήνας. Από την μία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλεί τα μέλη της παράταξής της να προσέλθουν στις κάλπες που έχουν στηθεί στην Αίγλη Ζαππείου, από την άλλη ωστόσο, σφοδρές είναι αντιδράσεις κυρίως των Αριστερών παρατάξεων που επιθυμούν να παραμείνουν στο κτίριο της οδού Σίνα.

Χαρακτηριστικό πάντως και της φετινής διαδικασίας, είναι η έλλειψη ενιαίου οργάνου, επιφορτισμένου με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη πρωινή υποτονική εικόνα στις κατά τόπους στημένες κάλπες, οι εκλογές φέτος αναμένεται να έχουν την ίδια εικόνα με αυτή των τελευταίων ετών, δηλαδή την απομάκρυνση των φοιτητών από την αγωνιστικότητα του παρελθόντος και ένα φοιτητικό κίνημα αδύναμο, απέναντι στη μάστιγα της κρίσης και τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, τα σκήπτρα της εκλογικής νίκης, κράτησε η αποχή με το ιλιγγιώδες ποσοστό του πάνω από 40%.

Βασικές οδηγίες

Οι φοιτητές θα μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους από τις 07.00 έως και τις 19.00, ενώ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές, είναι απαραίτητο να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή και το τμήμα, στο οποίο έχουν εγγραφεί, τη φοιτητική τους ταυτότητα/φοιτητικό πάσο και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Οι αίθουσες-εκλογικά κέντρα, όπου λαμβάνουν χώρα οι εκλογές, ανακοινώνονται από το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών, συνήθως δύο ημέρες πριν τις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοιτητικές εκλογές 2018: Άνοιξαν οι κάλπες με παρατράγουδα

SHARE:

24Media Network